צירופי מזון ל-10 בעיות רפואיות/מחסורים תזונתיים

במזון שאנו אוכלים טמון כוח רפואי רב שיכול לעזור לנו להקל על בעיות רפואיות מסוימות.

כל שעלינו לעשות הוא להכיר את ערכם התזונתי והרפואי של המזונות הסובבים אותנו ולשלבם בתזונה היומית שלנו על מנת לסייע לטיפול הרפואי בבעיות נפוצות.

1.לאנמיה: קינואה ועגבניות -מחלת האנמיה יכולה להיגרם על רקע של סיבות שונות.

אנשים הסובלים מאמניה שהסיבה להופעתה היא מחסור בברזל(נפוץ אצל צמחונים וטבעונים) או מחסור בברזל בשל ספיגה לקויה(נפוץ אצל אוכלוסיות שסובלות ממחלות ובעיות עיכול) יכולים לשלב מספר מזונות מן הצומח שמכילים ריכוז גבוה של ברזל יחד עם מספר מזונות שעוזרים לספיגת הברזל בגופנו.

מחקרים הראו שמזונות המכילים ריכוז גבוה של וויטמין C עזרו לספיגת ברזל טובה יותר מהמזון במידה ובארוחה שולב מזון המכיל גם ריכוז גבוה של ברזל.הקינואה עשירה בברזל( 6 מ"ג לכוס הגשה) ואילו העגבניות מכילות וויטמין C שעוזר לברזל להיספג בגופנו.

מזונות נוספים  שמכילים ריכוז גבוה של ברזל הם:פירות יבשים, ירקות עליים(מלבד תרד),אגוזים,מולסה,תאנים,שמרי בירה,חמניות,טחינה וקטניות. מזונות שעשירים בוויטמין C: פירות הדר,גמבה,פלפל ,אננס ומלון.

2.לריח רע מהפה:סלט המכיל עגבניות,גמבה,גזר ופטרוזיליה –ריח רע מהפה יכול להיגרם כתוצאה מסיבות רפואיות רבות ועל כן חשובה האבחנה לסיבת הריח.

עד למציאת הסיבה לבעיה לא חייב לסבול מהריח ניתן לשלב בסלט הירקות מזונות שמכילים ריכוז גבוה של בטא-קרוטן (נגזרת של וויטמין (A כמו הגזר ומזונות שמכילים ריכוז גבוה של וויטמין C כמו העגבניות והגמבה.

הוויטמינים הללו חשובים לשמירה על בריאות השן והפה ולפעמיים הסיבה לריח רע מהפה קשורה לבעיה רפואיות בחלל הפה או בשינים.  הפטרוזיליה מכילה חומר בשם כלורופיל שנותן לה את צבעה הירוק הכלורופיל נחשב כחומר מנקה רעלים,מחטא ומנטרל ריחות רעים.

3.לאוסטיאופורוזיס דג סלמון וירקות עליים:  אוסטיאופורוזיס היא למעשה תהליך של התפוררות העצם שנובעת בעיקר בשל תזונה לא נכונה ואורח חיים לקוי.

הסלמון הוא דג שעשיר בסידן ובחומצות שומן חיוניות.גם הסידן וגם חומצות השומן החיוניות חשובים לשמירה על מסת העצם ומניעת תהליכי התפוררות העצם.

העליים הירוקים עשירים בוויטמין K. לוויטמין K מספר תפקידים כאשר אחד מתפקידיו הוא לייצר חלבון בשם אוסטאוקלצין שעוזר לקשור סידן בעצם.תהליך זה למעשה תורם לשיפור במסת העצם ומונע את תהליכי האוסטיאופורוזיס. אוכלוסיות שלוקחות תרופות לדלדול דם צריכות להימנע מצריכה מוגברת של ירקות עליים  משום שלוויטמין K המצוי בירקות העליים  סותר את פעילות התרופות(הוויטמין מעודד תהליכי קרישה).

4. לדלקת מפרקיים וכאבי שרירים- זרעי פשתן ואננס-זרעי פשתן מכילים ריכוז גבוה של אומגה 3(חומצת שומן חיונית).

אומגה 3 משמש כחומצה שמטפלת שמורידה את סף הדלקתיות בגוף.

האננס מכיל אנזים בשם ברומלין. מחקרים הוכיחו שאנזים זה מקטין את עוצמת הדלקת בגוף. הברומלין מטפל גם בבעיות שרירים, כאבי ברכיים ובעיות עיכול.

גם זרעי הפשתן וגם האננס הם מזונות המדלדלים דם ועל כן חולים הלוקחים תרופות לדלדול דם כמו אספירין חייבים להתייעץ עם גורם רפואי לפני שהם צורכים באופן קבוע את המזונות הללו.

5.לשפעת מרק עוף עם בצל, שום וזנגביל– השפעת נוצרת עקב זיהום נגיפי שתוקף את דרכי הנשימה העליונות. חיזוק מערכת החיסון בדרכים טבעיות יעזור לגופנו להתמודד עם נגיף השפעת ולהחלים במהרה.

מרק העוף הוכח כמזון שעוזר לטיפול בשפעת. הבצל ,השום והזנגביל מכילים נוגדי חמצון וחומרים נוגדי מזהמים ובכך הם מסייעים לגופנו להתמודד עם נגיף השפעת.

6.לדלקות דרכי השתן: מיץ חמוציות משולב עם מיץ אבטיח/אבטיח כמנת פרי-דלקת בדרכי השתן היא תופעה נפוצה ברחבי העולם והסובלות העיקריות הן הנשים בשל המבנה האנטומי של איבר המין שלהן.

הרקע לדלקת הוא בד"כ חיידקים המגיעים מהנרתיק או מהמעי, שימוש מרובה באנטיביוטיקה ,זיהומים וסטרס.

מיץ החומציות הוא פתרון מוכר ברפואה המשלימה לטיפול בדרכי השתן. המיץ מסייע לטיפול בדלקת ככל הנראה על ידי הרחקת החיידקים מדפנות דרכי השתן ומשלפוחית השתן בשל החומציות שנוצרת באזור.

הקפידו לצרוך מיץ חמוציות טבעי ללא סוכר או ממתיקים מלאכותיים.

הגדלת כמות השתן שאנו מטילים היא דרך נוספת ואפקטיבית להיפטר מהזיהום בדרכי השתן ועל כן צריכת מיץ אבטיח או מנת אבטיח יכולה לתרום להגדלת תפוקת השתן ולטיפול בדלקת בשל תכונת האבטיח כמשתן טבעי.

שימו לב שאבטיח אינו מתאים לחולי סוכרת ועל כן ניתן להשתמש במשתנים טבעיים אחרים כמו:פטרוזיליה או סלרי.

7.לטיפול בהרפס :עדשים ולימון: ישנם למעלה מ70 סוגים של נגיף ההרפס. הנגיף הנפוץ ביותר הוא ההרפס סימפלקס שמתבטא בשלפוחיות ופריחה בקרומים רירים כמו באזור האף והפה.

מחקרים הראו שאכילת עדשים וקטניות נוספות כמו: מאש וחומוס מעקבים את ההתפתחות ההרפס בשל היותם עשירים בחומצה אמינית ליזין. החומצה האמינית ליזין היא חומצה שסותרת את פעילות החומצה האמינית ארגינין-חומצה שאחראית על התפתחות ושגשוג נגיף ההרפס בגופנו.

לימון ופירות וירקות נוספים שעשירים בוויטמין C ובביופלבנואידים מסייעים להאצת תהליכי הריפוי של העור.

8 . לנדודי שינה:יוגורט ושמרי בירה: נדודי שינה היא בעיה נפוצה בקרב האוכלוסייה המבוגרת.

הסיבות לנדודי שינה הן רבות ומגוונות החל מסטרס ולחץ ועד לתזונה לא נכונה.

יוגורט  טבעי מכיל את החומצה האמינית טריפטופן שמעודדת את יצור הסרוטונין בגוף. הסרוטונין הינו מוליך עצבי שתורם לתחושה של רגיעה ושלווה ועל כן צריכת יוגורט טבעי לפני השינה יכולה לתרום לשינה שקטה וטובה יותר.

שמרי הבירה הם מקור טוב לקבוצת וויטמיני B  שגם להם יש חשיבות בהולכה עצבית תקינה ובהענקת תחושת רוגע.

9.לעצירות: שזיפים ותאנים. שזיפים ותאנים מכילים ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים.

הסיבים התזונתיים מניעים את מערכת העיכול ובכך מסייעים למניעת עצירות.

חשוב לשלב סיבים יחד עם שתית נוזלים משום שללא שתיית נוזלים הסיבים יכולים לגרום להחמרת המצב.

10.לצמחונים:אורז ועדשים. מזונות מן הצומח לא מכילים חלבון מלא כמו מזונות מן החי ולכן לצמחונים חשוב לשלב מזונות מסוימים יחדיו על מנת לקבל חלבון מלא.

האורז כמו שאר הדגנים חסר את החומצה האמינית ליזין ובעדשים כמו בשאר הקטניות חסרה החומצה האמינית מתיונין.שילוב של דגנים וקטניות יעניק לצמחונים חלבון מלא שלו הם זקוקים.

למזון שאנו אוכלים יש חשיבות רבה על מצב בריאותינו ועל קצב החלמתנו ועל כן דאגו לתמוך בטיפול הרפואי שמוענק לכם באמצעות תזונה שמתאימה לבעייתכם.שימוש מושכל במרכיבי המזון יכול לסייע לתהליכי הריפוי הטבעיים של גופנו. כל שעלינו לעשות הוא לדעת מה אנו מכניסים לצלחת שלנו וכיצד זה תורם לבריאותינו.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*