בבואי לציין את 10 המזונות היעילים ביותר, הטובים ביותר והבריאים ביותר לקחתי בחשבון שכל מזון תהיה "התמחות" משלו.

האחד יצטיין בריכוז גבוה של נוגדי חמצון( חומרים המונעים את ניוון והזדקנות תאי הגוף), השני יהיה בעל ריכוז גבוה של חלבון( שבין תפקידיו הרבים אחראי על בניית שרירי הגוף ועל מרקם העור ,השלישי יהיה בעל ריכוז גבוה של סידן שאחראי בין שלל תפקידיו על הסדרת קצב לב ועל צפיפות עצם תקינה וכך הלאה.

 מרכיב ראשון: גזר

הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A שמגן על הגוף מפני תהליכי חמצון המביאים ליצור רדיקלים חופשיים.

הגזר הוא בעל השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימית והחיצונית,

הוא משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונע מחלות עיניים כגון קטרקט.

תחליפים: בטטה, כרוב.
שימוש: אכילה כחי, סלט, מרק
מרכיב שני: תפוז

התפוז מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון.

הוא מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות. הוא שומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם.

תחליפים: כרובית, פלפל, לימון, תות שדה.
שימוש: כמו שהוא.
מרכיב שלישי: שקדים

השקדים עשירים בוויטמין E שהינו בולם חמצון המונע נמק של תאים.

ויטמין זה עוזר בקליטת החמצן, מונע קרישי דם ועוזר בגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכת הדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים.

הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים את רמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים.

תחליפים: גרעיני חמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.

מרכיב רביעי: סרדינים

הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמי חמצון שבריאים ללב).

הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים את המערכת החיסונית.

היתרון של הסרדינים על פני הדגים הגדולים הינו בכמות הרעלנים כמו הכספית שנמצאים בכמות מועטה בדג זה.

בנוסף הסרדינים מכילים כמות גבוהה של סידן החיוני לצפיפות עצם תקינה.

תחליפים: מקרל, סלמון, הרינג.

מרכיב חמישי: שמן פשתן

שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה 3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו, מוריד את צמיגות ולחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכת החיסונית.

תחליפים: סלמון, גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).

מרכיב שישי: יוגורט

היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס וכן חיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול.

הוא מכיל את כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר.

תחליפים: טחינה, סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.

מרכיב שביעי: עדשים

העדשים  עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-A וכן
מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן.

מכלול זה מקנה לעדשים  תרומה בשיפור האנרגטיות, תפקוד השרירים – כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר

תחליפים: קמח שיפון מלא, שעועית, אפונה וחומוס.
מרכיב שמיני: תפוח עץ

התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A,C,E) וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל סידן וזרחן.

חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הם מונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום.

הערך הגליקמי של התפוח נמוך ולכן הוא מהווה גם פרי מתאים גם לסוכרתיים.

תחליפים: אגס.

מרכיב תשיעי: שום

השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים וכן מינרלים כגון סידן, ברזל ואשלגן. אך הסגולה העיקרית של השום הינה בניקוי המערכות הפנימיות ומייחסים לו את היכולת בהמסת המשקעים שבכלי הדם, הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב והכליות והורדת רמות הסוכר בדם.

השום מכיל חומר בשם אליצין שנותן לו את ריחו
הייחודי( והמסריח ? לחלקנו).

חומר זה בעצם הוא החומר שנותן לשום את יתרונותיו הבריאותיים כחומר מחטא-אנטיביוטי.

תחליפים: בצל ופטרוזיליה
.
שימוש: בסלט, בבישול, בלקיחה ישירה.

מרכיב עשירי: ביצה

הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונה החיוניים ביותר: ויטמינים מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו מייחסים לביצה השפעה חיובית על יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשי ורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה.

תחליפים : אין תחליף  לביצה.

שימוש: ביצת עין, ביצה רגילה, שקשוקה, חביתה. מומלץ לארוחת בוקר או ערב.

הרשימה שפורטה לעיל אינה מלאה וכמובן שישנם מזונות רבים ונוספים שחשובים לבריאותינו אך המזונות שפורט הם העיקרים שבהם.

מזונות נוספים שיכלו להיכנס לרשימה: עוף ללא שומן, טונה,תמרים,עשבי תיבול שונים,ירקות ופירות מכל סוג, סויה,אורז ומזונות נוספים.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*