אחד המרכיבים העיקרים שתוכנית לטיפול בבעיות עיכול מתבססת עליו הוא תוסף המזון פרוביוטיק.
בשל כך ברצוני לפרט קצת יותר על המושג חיידקים ידידותיים.

לאדם הממוצע יש במעיים כ1.5 ק"ג של חיידקים חלקם ידידותיים ( פרוביוטיק) וחלקם רעים( פתוגנים). יחס הרצוי הוא 1:4. החיידקים מצויים מהמעי ועד לפי הטבעת.

תפקידי החיידקים הידידותיים:

  1. מייצרים בכמות קטנה ויטמין K וגם חלק מויטמיני B.
  2. מעודדים יצור לקטז האנזים שאחראי על פירוק ועיכול חלב.
  3. מעלים את רמת החומציות בקיבה וכך מונעים חדירת חיידקים רעים.
  4. בעלי השפעה אנטי –סרטנית
  5. חיידקים אלו מייצרים חומריים דמוי אנטיביוטיקה טבעית.
  6. משפרים את התנועתיות של המעי ובכך מונעים הישארות פסולת במעי.
  7. מווסתים רמות כולסטרול על ידי מחזור מיץ מרה( שעשוי מכולסטרול)

לאחר שהצגתי את החשיבות של החיידקים הידידותיים בוא נראה מה פוגע באוכלוסיה חשובה זו שיושבת לנו במעי:

1.אנטיביוטיקה- משנה את רמת החומציות בקיבה וגורמת לגידול בכמות החיידקיים הרעים על חשבון הטובים.

2. סטרס- פוגע בחיידקים הידידותיים וכמו כן פוגע במערכת העיכול כולה.

3.צריכת סוכרים פשוטים ושמרים המחסלים את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים.

4.צריכת גלולות נגד הריון, הורמנים לגיל המעבר וחלק מהתרופות הכימיות גורמות לחיסול החיידקים הפרוביוטים.

כיצד נעודד את אוכלוסיית החיידקים הזו:

1.אכילת פחמימות מורכבות( מונעת הרס של החיידקים הפרוביוים).

2.ירקות ופירות עם קליפה( סיבים שחשובים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול.

3.קטניות.

4. מזונות מותססים שמעודדים ייצור חיידקים ידידותיים כגון: יוגורט ביו, כרוב כבוש ועוד.

5. מזונות המועשרים בחיידקים ידידותיים.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*