1.אורז מלא עם שמיר ובצל

המצרכים:
2 כוסות אורז מלא
2 בצלים גדולים, קצוצים
חופן גדולה של שמיר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
4 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה לפי הטעם.
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל עם השמן. לאחר מכן להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן מספר דקות.
להוסיף את המים והתבלינים,לערבב ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה ולקראת סוף הבישול להוסיף את השמיר.
להמשיך לבשל עד שהמים מתאדים, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות נוספות.
אפשר גם לטגן את הבצל בנפרד ולהוסיף אותו לאורז בסוף הבישול.
 
*כדי לשפר את הבישול של האורז אפשר לפרוס מגבת מטבח נקייה מתחת למכסה של הסיר, זה סופג את הנוזלים.

2.איטריות בכרוב ובצל

מצרכים:
1 חבילת איטריות מקמח מלא/ קמח כוסמין
חצי כרוב קצוץ
3 בצלים חתוכים לחצאי טבעות
שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/4 כף פפריקה חריפה
1/4 כף מלח
1 כף רוטב סויה אמיתי (תמרי/ קיקומן…)
 
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן זית עד שיזהיב.
במקביל לבשל בסיר נפרד את האיטריות במים, כף שמן זית ומעט מלח. לסנן ולשטוף כשהן מוכנות.
כשהבצל מזהיב, להוסיף אליו את השום ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הכרוב הקצוץ ולאדות עם מכסה סגור על אש קטנה עד שהכרוב מתרככך.
להוסיף את התבלינים ולערבב.
לערבב את האיטריות המבושלות עם תערובת הכרוב והבצל ולהמשיך לבשל עוד כ-3 דקות
 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*