1.רוטב טחינה
הרוטב מתאים לסלט וכמתבל.
המצרכים:
4 כפות טחינה גולמית מלאה
1/2 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
עשבי תיבול טריים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה..)
אופן ההכנה:
מוסיפים בהדרגה את המים לטחינה הגולמית ומערבבים היטב.
מוסיפים את מיץ הלימון ושאר החומרים ומערבבים.
* נוח מאוד להכין את הרוטב עם מערבל ידני.
2.רוטב לסלט
המצרכים:שן שום חצויה3 כפות שמן זית1 כף מיץ לימון טרי¼ כפית מלח אטלנטי טבעיפלפל שחור טחון טרי- לא חובהלערבב את כל החומרים יחד ולהשרות בכוס כרבע שעה.מי שלא אוהב אפשר להוציא את השום בשלב הזה ולמי שאוהב שום אפשר מראש להשתמש בשום כתוש.להוסיף את הרוטב לסלט.הוספת השום על אחראיותכם…3.ממרח פסטו
המצרכים:צרור בזיליקוםצרור כוסברהצרור פטרוזיליהחופן גדולה של צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך)3-4 שיני שום קלופותחצי כוס לערך של שמן זית איכותימלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:שוטפים את העלים ומייבשים (שלא יהיו עודפי מים).מכניסים לבלנדר את העלים, שיני השום, והצנוברים.בהדרגה מזליפים פנימה את שמן הזית בזרם דק עד לקבלת "מרקם מטבלי".מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.מאחסנים בצנצנת במקרר.4.רוטב עגבניות בסיסי
המצרכים:2 כפות שמן זית1 בצל קצוץ דק2 שיני שום כתושות1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות או קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות½ כפית בזיליקום יבש/ כף של טרי½ כפית אורגנו יבש1 כף רסק עגבניות1 כף פפריקה מתוקהמלח, פלפל.אפשר להוסיף קצת סוכר או 2 כפות של רוטב צ'ילי חריף מתוק.לטגן את הבצל והשום בשמן ואח"כ להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.לבשל על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים.
Be the first to comment