1.רוטב טחינה

הרוטב מתאים לסלט וכמתבל.
 
המצרכים:
4 כפות טחינה גולמית מלאה
1/2 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
עשבי תיבול טריים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה..)
 
אופן ההכנה:
מוסיפים בהדרגה את המים לטחינה הגולמית ומערבבים היטב.
מוסיפים את מיץ הלימון ושאר החומרים ומערבבים.
* נוח מאוד להכין את הרוטב עם מערבל ידני.

2.רוטב לסלט

המצרכים:
שן שום חצויה
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
¼ כפית מלח אטלנטי טבעי
פלפל שחור טחון טרי- לא חובה
 
לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות בכוס כרבע שעה.
מי שלא אוהב אפשר להוציא את השום בשלב הזה ולמי שאוהב שום אפשר מראש להשתמש בשום כתוש.
להוסיף את הרוטב לסלט.הוספת השום על אחראיותכם…

3.ממרח פסטו

המצרכים:
צרור בזיליקום
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
חופן גדולה של צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך)
3-4 שיני שום קלופות
חצי כוס לערך של שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
שוטפים את העלים ומייבשים (שלא יהיו עודפי מים).
מכניסים לבלנדר את העלים, שיני השום, והצנוברים.
בהדרגה מזליפים פנימה את שמן הזית בזרם דק עד לקבלת "מרקם מטבלי".
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מאחסנים בצנצנת במקרר.

4.רוטב עגבניות בסיסי

המצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות או קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
½ כפית בזיליקום יבש/ כף של טרי
½ כפית אורגנו יבש
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל.
אפשר להוסיף קצת סוכר או 2 כפות של רוטב צ'ילי חריף מתוק.
 
לטגן את הבצל והשום בשמן ואח"כ להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
לבשל על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים.
 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*