בריאות מהטבע - 3 הרכיבים המסוכנים ביותר במטבח שלך.

כאן תגלי  בדיוק מה שלחם מחיטה מלאה, שמן ,סוכר וירקות מסוימים עושים לתאים של הגוף שלך (ולמה להפסיק לאכול מהמזונות האלה כדי להשיג גוף חלומי)


מזונות אלו בשקט הורגים אותך ואת המשפחה שלך, גורמים לסוכרת, מחלות לב, סרטן ועודף שומן בגוף ... אני גם אראה לך למה את צריכה לאכול מזונות נוספים כגון חמאה טעימה, שמנת, שומן קוקוס, אבוקדו.

אם זה נשמע לכם מוזר, אני אסביר יותר במאמר שלהלן ...


על ידי אלעז יוסף נטורופת ומאמן כושר
מומחה להרזיה וחיטוב הגוף.




בבקשה המשיכי לקרוא כי בדקות הקרובות תגלי:


  23 מזונות שעוזרים לשרוף שומן

 רשימה של מזונות שפוגעים בבריאות שלך ומשמינים אותך

המיתוסים הכי שקריים בעולם התזונה והדיאטות.

 


 

את שומעת לעתים קרובות טענות מעורפלות בחדשות ש

"סוכר הוא רע בשבילך" או ש "חיטה וגלוטן הם רעים בשבילך",

אבל האם את באמת מבינה מה מזונות האלו עושים לך ?






 

רוב האנשים לא מבינים את הסיבות האמיתיות  ...

והעובדה היא שחלק מהמזונות שמופיעים בכותרת המאמר לעיל לא יכולים  להרוס רק את  ההורמונים וחילוף החומרים שלך,
אלא גם יכול לגרום לך לקבל מחלות לב, סוכרת מסוג 2, אלצהיימר, ואפילו סרטן.




 

לא רק זה, אבל כפי שתראי בהמשך,

יש מזון המבוסס על צמח נפוץ שכנראה שאתם אוכלים במסעדות לעתים קרובות

ומזון  זה הוכח כמזרז וגורם להתקפי לב!



את מבינה  למה חשוב לי שתקראי את המאמר החדש שלי?

אנחנו גם אראה לך  מה  בדיוק את צריכה לאכול  באופן שמגביר את חילוף החומרים שלך, מאזן הורמונים, מונע התקפי לב, מונע  סרטן  ומבטיח כי את  אף פעם לא תחלי בסוכרת מסוג 2, ללא קשר ל.. "גנטיקה רעה".







 

למה חיטה הורגת אותך - כן, אפילו "חיטה מלאה"

 

יש 3 סיבות עיקריות מדוע חיטה היא מזון נורא לגוף שלך ועושה יותר נזק מתועלת ...


 

סיבת מס '1 -

החיטה גורמת להפרעת סוכר בדם, Glycation של התאים שלך, מגדילה את הזדקנות, עלייה במשקל ומגבירה את הסיכון לסוכרת

 

לפני שאני אומר לך מדוע חיטה בעצם יכולה להאיץ את תהליך ההזדקנות הגוף שלך, בואו נבהיר כמה דברים פשוטים

התהליך שאני רוצה לדבר עליו נקרא:

"גליקוליזציה" 


בתהליך זה בשל רמות סוכר  גבוהות בדם נוצרות תרכובות בשם  AGEs.


תרכובות אלו נצמדים לתאי הגוף ולרקמות וגורמים להאיץ את תהליך ההזדקנות בגוף שלך, כולל נזק לאורך זמן לאיברים שלך, המפרקים שלך, וכמובן, לעור לך.


 

 זו הסיבה שפעמים רבות חולי סוכרת סוג 2נראים מבוגרים לגילם.

השפעה ל התרכובות האלו  אינה מוגבל רק לחולי סוכרת.






 

אז, בואו נחזור רגע ללחם  "מחיטה מלאה"  ...

הנה עובדה לא ידועה שלעתים קרובות מוסתרת ממך על ידי גופי השיווק המסיביים של חברות מזון ענקיות שרוצות שתאמינו כי "חיטה מלאה" היא בריאה בשבילך ...



אבל העובדה היא שהחיטה מכילה סוג מאוד יוצא דופן של פחמימות (לא נמצא במזונות אחרים) נקרא עמילופקטין-A, שכבר נמצא בכמה מחקרים כגורם לקפיצה ועליה ברמות הסוכר בדם שלך  יותר מאשר אפילו סוכר שולחן טהור.



 

למעשה, עמילופקטין-A (מחיטה) מעלה רמת הסוכר בדם שלך יותר מכמעט כל מקור פחמימות אחר על פני כדור הארץ.

 

משמעות הדבר היא כי מזונות הבוססים  על חיטה כגון לחמים, כעכים, דגנים, מאפינס, ודברי מאפה אחרים

לעתים קרובות גורמות לרמות סוכר בדם גבוהות בהרבה מרוב מקורות הפחמימות האחרות.


אם את לא מאמינה  לי, הנה משהו שכדאי לדעת ...


רצתי לבדוק בעצמי את ההשפעה ל חיטה על רמות הסוכר שלי

לכן לקחת מחבר חולה סוכרת נעורים מד סוכר ואכלתי 2 פרוסות לחם מלא ובדקתי

לאחר 45 דקות את רמות הסוכר בדם ויום למחרת אכלתי 1 תפוח בעל כמות פחמימות זהה ללחמים

ובדקתי את רמות הסוכר בדם לאחר 45 דקות.


את 2 הבדיקות עשיתי בבוקר ככה שלא אכלתי שום דבר אחר לפני כן

ובנוסף לילה לפני אכלתי ארוחת ערב זהה של חביתה וסלט.


.

תוצאות בדיקת סוכר בדם של לחם  חיטה מלאה  לעומת תפוח אחד :


 

2 פרוסות מחיטה מלאה:

45 דקות לאחר הצריכה: סוכר בדם זינקו מרמת 86 בצום עד 155

1 תפוח (שווה ערך גרם פחמימות  2 פרוסות)
45 דקות לאחר הצריכה: סוכר בדם עלה מ  86 בצום 112



כפי שאת יודעת  עכשיו,

רמות הסוכר בדם שגבוהות יותר לאורך זמן, יוצרות יותר תרכובות AGEs

, מה שהופך אותך לזקנה מהר יותר, מגדיל תחלואה לבבית ובכלל תחלואה ומשמין אותך.



ברור, שחיטה מלאה מעלה  סוכר בדם גבוה בהרבה מתפוח,

ואם את לא יודעת, 155 סוכר  היא קריאת סוכר בדם מסיבית שבוודאי תתרום מהר יותר להזדקנות אם את

אוכלת חיטה לעתים קרובות ... ורוב האנשים אוכלים חיטה בלי אפילו לחשוב על זה כמעט בכל ארוחה ...  פשוט איכס!





נ.ב

ידעת שרוב הלחם מחיטה מלאה מעורבב עם לחם בקמח לבן?

ידעת רוב הלחם המלאה מכיל סירופ תירס( זה סוכר בהסוואה) וזאת

כדי להפוך את הלחם ממרקם יבש ללח יותר?

בקיצור זה בטוח לא לחם בריאות וקשה מאוד למצוא לחם מלא שאכן בריא וללא

תוספות.


 





סיבת מס '2 - גלוטן ותרכובות אחרות הפוגעים במעיים

 

הנושא של גלוטן מכבב  בתקשורת בזמן האחרון ... אבל רוב האנשים מבולבלים באשר לשאלה האם יש כל סיכונים בריאותיים אמיתיים עם גלוטן עבור האדם הממוצע שאין לו מחלת הצליאק.

 

האמת היא שגם אם את לא באופן רשמי  " רגישת גלוטן " או "חולת צליאק",

יש מאות מחקרים שפורסמו שמצביעים על כך שגלוטן יכול לגרום לדלקת במערכת העיכול שלך, ואף לגרום ל" חדירות "בבטן שלך, אשר יכול להוביל למצב בריאותי שנקרא
מעי דולף, כמו גם בעיות עיכול אחרות ובעיות אוטואימוניות( שהגוף תוקף את עצמו).



מדענים משערים כי הסיבה שגלוטן גורם לבעיות במערכת עיכול היא ההכלאה( שינוי גנטי במבנה של החיטה)

מוגזמת של חיטה ב -50 השנים האחרונות, שיצר שינוי חדש במולקולות גלוטן,

 השינוי הגנטי זר למערכת העיכול ולכן היא אינה מזהה את הרכיב הזה כמזון !






 


סיבת מס '3 - נוגדי תזונה וחוסמי מינרלים בחיטה


 

הסיבה השלישית שהחיטה היא נוראה בשבילך היא חומר  שנקרא "antinutrients",

אשר באופן טבעי נמצא בתרכובות צמח החיטה,

אך עלול לגרום לתופעות לא רצויות בבני אדם שאוכלים יותר מדי מהם.


אחד antinutrients אלה נקרא phytates, החוסם את הספיגה בגוף של מינרלים מסוימים כמו אבץ, ברזל, מנגן, וסידן.

 

שוב רוב האנשים, אוכלים חיטה עם כמעט כל ארוחה (דגנים בבוקר, לחם בכריך בארוחת הצהריים, ופסטה או לחם בארוחת ערב), אז זה יכול לגרום למחסור במינרלים בגוף שלך לאורך זמן שמוביל למצבים בריאותיים רבים.

 

יש בחיטה חוסמי מינרלים אחרים מלבד  וantinutrients ו phytates,

כגון לקטינים.



לקטינים הם מרכיב נוסף של חיטה שגורם לגירוי במעיים.


הלקטינים הם סיבה נוספת למה כדי לצמצם או להימנע מחיטה בתפריט שלך.

אין שום דבר "חיוני" בחיטה בתזונת האדם ... זה פשוט עושה יותר נזק מתועלת ... עובדה.


 

לעתים קרובות אנשים רבים שואלים אותי ... "אבל מה עם הסיבים בחיטה? חשבתי שבגלל זה זה אמור להיות בריא?"

 

מצטער, את יכולה לקבל את כל הסיבים שאת צריכה מפירות, ירקות, אגוזים, ללא נזק כל הנזק שכרוף באכילה של חיטה.

 

הערה: חשוב שתמשיכי לקרוא דף זה ואל תתעצלי כי אני הולך להראות לך בסופו תזונה קלה ולא נדושה שתסייע לך

לרדת במשקל, להיות צעירה יותר ולהרגיש בריאה יותר.






 

למה שמן צמחי הורג אותך ...


 

למרות שמן צמחי יש לו שם שנשמע בריא, זה לא עשוי מירקות ... כפי שאתם כבר אולי יודעים, שמן צמחי מגיע למעשה  משמן תירס, שמן סויה, שמן קנולה, שמן חריע, ו / או שמן זרעי כותנה,  וכל אלו גרועים לבריאות ולגזרה שלך.


 

למעשה, הם ממש קטלניים, ואני לא מגזים. הנה למה ...



 

סיבת מס '1 - שמנים צמחיים בדרך כלל מכילים שומני טראנס קטלניים, גם אם אינם מוקשים

את כבר יודעת ששומן טראנס הוא קטלני, אז אני לא אכנס לכל המדע, מדוע שומני טרנס יהרגו אותך.

אני בטוח שאת כבר יודעת להתרחק ממזונות המכילים באופן חלקי שמנים צמחיים מוקשים. שמעת את זה מיליון פעמים בעבר.

 

עם זאת, מה שאת כנראה לא יודעת הוא ששמנים צמחיים אפילו לא מוקשים (כל השמנים הצמחיים מזוקקים) מכילים גם כמה
גרמים של שומן טרנס בשל החום גבוה  והלחץ שהם נחשפים במהלך תהליך הזיקוק.


אז כן השמנים "הבריאים" האלו מכילים שומני טראנס למרות שאף אחד לא מיידע אותנו !


למי שלא יודע שומן טראנס- שומן מלאכותי שנוצר בשל תהליכי העיבוד והוא שומן שהגוף אינו יודע לפרק מה שגורם

למחלות לב ! ( בניגוד לסברה הרווחת שהכולסטרול הוא האשם העיקרי).



 


סיבת מס '2 - שמנים צמחיים מכילים "שומנים שעברו מוטציה"

 

כל השמנים הצמחיים מכילים שומנים מחומצנים  בשל תהליך הזיקוק.

רופאים טוענים ששמן מחומצן זהה בכימיה שלו  לשומני טראנס ו אפילו גרוע ממנו !

 

רדיקלים חופשיים שנוצרו במהלך הזיקוק של שמנים צמחיים יוצרים שומן "מוטציה", שפוגע בקרום

התא והכרומוזומים שלך, וגורם ליצור דלקת חריפה בגוף.



 

הרדיקלים חופשיים  שנמצאים בשמנים צמחיים  הם הגורם העיקרי לעורקים חסומים ובעיות לב, דלקתיות בגוף וזקנה.
 





 

סיבת מס '3 - שמנים צמחיים גורמים לחוסר איזון מסיבי בין אומגה 6 לאומגה 3

 

אחת הסיבות העיקריות האחרות ששמנים צמחיים הורגים אותך הוא שהם מורכבים בעיקר  מאומגה 6 -שומנים דלקתיים, בזמן שיש להם מעט מאוד חומצות שומן אומגה -3 שאלו חומצות אנטי דלקתיות.

 

אנחנו צריכים לאכול יחס של 2:1 או  אפילו 1:1 בין אומגה 3 לאומגה 6 בתזונה. כלומר על על כל 2 גרם של אומגה 6 בתפריט שלנו אנחנו צריכים לאכול לפחות 1 גרם של אוגמה 3 ( אידאל יחס זהה).



 המצב שונה לחלוטין ובמציאות רוב התזונה שלנו מבוססת על המון אומגה 6 ומעט אומגה 3.


השמניים הצמחים הם המזון עם היחס הגרוע ביותר בין אומגה 6 לאומגה 3 !

 

 

חוסר האיזון בין אומגה 3 לאומגה 6 מקושר במגדיל תחלוה לבבית, סרטן, הזדקנות והשמנה והשמניים הצמחים הם הכוכבים הראים שגורמים לחוסר איזון זה.
 

 הפתרון לכל הבעיות הגדולות האלו עם שמנים צמחייםהוא להשתמש

בשמנים בריאים כמו שמן קוקוס, שמן זית, שמן מקדמיה, שמן אבוקדו ואפילו חמאה,

כל אלה הם הרבה יותר בריאים מאשר שמנים צמחיים.




 


למה הסוכר הורג אותך ... את לא יכולה פשוט "לשרוף" סוכר ? ...


 

שמעת מיליון פעמים ממומחי בריאות, בלוגרים, ובחדשות שהסוכר הוא נורא בשבילך, אבל רוב האנשים באמת לא מבינים למה זה כל כך רע ...


 

למעשה,רוב האנשים בטעות חושבים שאם הם אוכלים סוכר,

הם יכולים רק לעשות קצת יותר ספורט ולשרוף אותו ... לרוע המזל, זה סוג של חשיבה שיוביל אותך לקבר ! (מצטער על הבוטות).


 

אם היית יודעת בדיוק למה הסוכר הוא כל כך רע בשבילך ומה הוא עושה לתאים שלך ,

אני מבטיח לך שהיית חושבת פעמיים לפני אכילת חתיכת עוגה, ממתקים, משקאות קלים ממותקים, מיצי פירות, או גלידה.



 

הנה רק כמה הסיבות לכך שהסוכר הורג אותך ...

 

  • בדיוק כמו שדיברנו על למעלה על  חיטה, סוכר  גורם לתנודות קיצוניות ברמות הסוכר בדם שלך, ועודף סוכר בדם גורם לתהליך הגליקוליצזיה  בתוך הגוף שלך, שמאיץ את קצב ההזדקנות של האיברים, העור, העורקים, והמפרקים שלך.
  • סוכר גם מעלה את הטריגליצרידים לרמות מסוכנות, שיכול להוביל אותך למחלות לב.
  •  אם זה לא מספיק, אכילת סוכר בתדירות גבוהה מדי גורמת לסוכרת מסוג 2 בטווח הארוך.
  • וסוכר פוגע בייצור תאי דם לבנים שאחראים על מערכת חיסון חזקה ובמילים אחרות הוא מחליש אותך


מפחיד לא?


 

כמובן, את כבר יודעת שסוכר גורם לך  לייצר שומן, ונותן לך עודף קלוריות ללא כל חומרים מזינים מועילים כלל.

 

כדאי להבהיר, כאשר אנו מדברים על כמה נזק מסוכר ,

אנחנו לא מדברים על כמויות זעירות כמו שישב  5 גרם של סוכר מכפית הדבש בתה שלך ... כמויות קטנות של סוכר טבעי כמו שהם לא  מהווים בעיה.


 

הנזק האמיתי מתרחש כאשר אתם אוכלים חתיכת העוגה עם  40-50 גרם של סוכר בבת אחת.

 

עכשיו שאת יודעת ומבינה למה סוכר, חיטה ושמנים צמחיים הורגים אותך ואת המשפחה שלך,

אולי את תחשבי  פעמיים לפני אכילת דגנים, לחמים, כעכים, מאפינס, סוכריות, מזון ומעובד או מזון מטוגן ממסעדות .


בעמוד הבא  אני אתן לך עוד כמה מזונות שיש להימנע מהם ואלטרנטיבות בריאות יותר.


תלחצי  כאן כדי לקרוא את זה