בריאות מהטבע - מגזין בריאות מהטבע 11
        
                                                                                                                                                                     
 
דף הבית >> עמודים שיש להעביר 301-שחר >> מאמרים מגזין עבר >> מגזין בריאות מהטבע 11
 
מגזין בריאות מהטבע-11




שלום לכל הקוראים הנאמנים של מגזין בריאות מהטבע חודש נובמבר. חודש עבר ואיתו עברנו חווית רבות: חגים, ארוחות, טיולים,שביתת המתמחים וכמובן השיבה הביתה של החייל של המדינה גלעד שליט.



השיבה של גלעד שליט אל הבית ריגשה את כולנו וכמובן אותי ללא ספק אין כמו הבית-החום והמשפחה דברים כל כך ברורים מאליו לנו אבל כל כך לא ברורים מאליו לאנשים חסרי בית, חסרי משפחה או שבוים כמו גלעד שליט.



להבדיל מהבית הפיזי הרפואה הטבעית והנטורופתיה צריכה להיות הבית הסמלי שלנו לבריאות. אם נחזור אל הבית האמיתי שלנו אל הטבע נצליח למגר תופעות ובעיות בריאותיות רבות. רק אם נאכל אוכל טבעי יותר, אמיתי יותר, רק אם נחזור להזיז את גופנו כפי שהטבע מצפה מאיתנו( לא הוא לא מצפה שתשבו כל היום במשרד) ורק אם נחייה בסביבה טבעית יותר נצליח לשפר את בריאותינו ולשכוח ממחלות התקופה המודרנית.



ללא ספק החזרה אל הטבע באופן מוחלט היא קשה בימינו ובסביבה הטכנולוגית המפותחת ולא זו כוונתי.
החזרה אל הבית אל הטבע צריכה להתרחש בהדרגה אני לא מצפה מאף אדם להתנתק מהמחשב, מהאייפון או מהעיר אלא לבצע מספר צעדים פשוטים שיקרבו את גופנו אל הטבע ואל אימא אדמה.צעדים כמו: תזונה טבעית ככל האפשר, פעילות גופנית בחיק הטבע, טיולים בארץ שלנו, הירגעות בשפת הים, שימוש במוצרי טיפוח והיגיינה טבעיים ושימוש בחומרי ניקוי ידידותיים לנו ולסביבה יתרמו לנו להתקרב אל הטבעי.



אני מזמין אותך כבר עכשיו לקחת אחראיות על בריאותך ולבצע מספר צעדים להתקרבות אל הטבע באמצעות פגישה מקצועית עימי לשינוי בריאותם ואורח החיים שלכם.



בנוסף אתם מוזמנים להעשיר את הידע שלכם על הרפואה הטבעית בגיליון הנוכחי של בריאות מהטבע ולהיחשף למבצע הייחודי שלנו לזמן מוגבל ועד לגמר המלאי: כל חנות הקוסמטיקה הטבעית והקוסמטיקה הרפואית ב50 ש"ח בלבד-מהרו להזמין הכמות מוגבלת והמבצע לזמן מוגבל.



כתבת הבריאות והתזונה תעסוק ב10 מזונות הבריאות השנויים במחלוקת – אשתדל להציג את כל הצדדים ולצרף את דעתי המקצועית.

בכתבת הקוסמטיקה הטבעית של החודש יוצגו מספר טיפים להכנת מוצרי קוסמטיקה ביתים.הכתבה נכתבה על ידי נועה קוסמטיקה רפואית שהיא הראשונה שהרימה את הכפפה לפרסם במגזין שלנו. אני מזכיר גם אתם יכולים לפרסם במידה ויש לכם מקצוע הקרוב לנושא האתר שלנו-פשוט פנו אלי במייל briutteva1@gmail.com .

בכתבת הכושר שלנו לחודש זה אחשוף את תוכנית הכושר הסודית של מדונה כוכבת הפופ ואת דעתי המקצועית על החלקים השונים בתוכנית שלה.

לסיום במדור צמח החודש שלנו הפעם אחרוג ממנהגי ואפרסם את רשימת 10 צמחי המרפא הטובים ביותר. הרשימה פורסמה במדור הבריאות של YNET וכותב הכתבה הוא אני(ואני מניח שהמנויים החדשים שהצטרפו אלינו כמנוי המגזין הגיעו דרך כתבה זו ועל כן בהזמנות זו אברך אתכם בברכת ברוכים הבאים).


בואו תצטרפו אלי למגזין ותחילה לכתבת הבריאות והתזונה שלנו לחודש זה:


10 מזונות הבריאות השנויים במחלוקת

ברשימת 10 מזונות הבריאות השנויים במחלוקת הוכנסו מזונות שחלקם אומצו על ידי הנטורופתיה ואילו הדיאטנים הקליניים לא ממש ששים לאמץ אותם לקרבם, מזונות שאומצו על ידי הרופאים והדיאטנים אך הנטורופתיה מסרבת לראות קשר בינם לבין בריאות ומזונות בריאות שלא מקובלים על אף אחד בממסד הרפואי והטיפולי אך מוכרים "כבריאותיים" על ידי יצרני המזון ותעשיית המזון.

לא נחסוך מכם פרטים, נציג את הדעות השונות ונציג את האמת האישית שלי כנטורופת – אמת שאולי לא תמצא חן על ידי התזונאים, הנטורפתים, הדיאטנים, רופאים ויצרני המזון.

1. מוצרי סויה

בעד: מוצרי הסויה השונים הם "הבייבי" של הנטורפתים והרפואה המשלימה. הם מומלצים על ידם בכל תפריט ובכל טיפול כתחליף לחלב פרה ולגבינות שונות. לטענתם הסויה מכילה שפע של מרכיבים תזונתיים: וימין B(כמו הרבה קטניות אחרות), סידן,אשלגן,ברזל,חומצה פולית, פיטואסטרוגנים ולציטין.
יתרונה התזונתי של הסויה לדעת הנטורפתים נובע מנוכחות הלצטין –ליפיד(שומן) המסייע בתיקון ממברנת התאים, נוגד חמצון(נזק תאי),מהווה חלק חשוב במערכת העצבית(מרכיב באצטיל כולין -מוליך עצבי), מגן על המוח, מגן על הלב וכלי הדם והתפקיד המשמעותי ביותר הורדת רמות הכולסטרול בדם.
מלבד זאת הסויה מכילה חומר הקרוי פיטואסטרוגנים (חומרים טבעיים דמוי ההורמון הנשי אסטרוגן) לטענת החוקרים אכילת סויה בתקופת גיל המעבר מקלה אצל האישה את התסמינים המאפינים את אותה תקופה אודות לנוכחות הפיטואסטרוגן.

נגד: דיאטנים קליניים וחלק מהממסד הרפואי. הסיבה העיקרית לשלילת מוצרי הסויה היא בשל אותו החומר שהוזכר קודם לכן הפיטואסטרוגן. מחקרים שנערכו על חולדות הראו שדמוי ההורמון אסטרוגן גרם להתפתחות מינית מוקדמת של חולדות צעירות ולשינוי ההתפתחות המינית אצל חולדות ממין זכר(בשל נוכחות הפיטואסטרוגן שהוא למעשה דמוי ההורמון הנקבי אסטרוגן). מחקרים על בני אדם לא בוצעו. בנוסף הסויה בניגוד למוצרי הבשר דלה בחלבון(לא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות) ובהרבה מהמקרים מהונדסת גנטית.

האמת שלי: הסויה מוצר בריאות. מוצרי סויה יכולים לעזור לצמחונים, לאנשים שרגישים לחלב הפרה ולטיפול בבעיות ספציפיות אך לאוכלוסיה הכללית עד שיוכח אחרת כדאי לצרוך סויה במינון של 3 פעמים בשבוע לא יותר מ-25 גרם בכל פעם-כמות כזו אינה תזיק. שם המשחק הוא מינון וצריכה נכונה ומותאמת אישית לאדם.

2.מוצרי חלב הפרה

בעד: הורגלנו למסר: חלב זה בריא. האחראים על המסר החד משמעי הזה הם הדיאטנים הקליניים, הממסד הרפואי ועובדי תעשיית החלב. אוכלוסיות אלו תומכות בצריכת חלב פרה על בסיס יומי משום שהחלב מכיל כמות נכבדת של חלבון( שתורם ליצירת נוגדנים ולגדילה ושיקום רקמות), ויטמין D (שחיוני למניעת אוסטופארוזיס) ולקטוז(סוכר החלב) שחיוני למוח.

נגד: בעיקר מטפלים ברפואה משלימה ובינהם נטורפתים . חלב הפרה מכיל חומר בשם Igf1 -דמוי הורמון גדילה. חומר זה מיוצר בעיקר בכבד של יונקים והוא גורם לצמיחה ,גדילה והתפתחות. מחקרים בעשור האחרון הוכיחו שהורמון זה כאשר נצרך בכמות גבוהה מהמזון מעלה את השכיחות לסרטן. כבר בשנת 1995! המוסד הלאומי לבריאות של ארה"ב קבע כי Igf1 הוא שותף מרכזי להתפתחות סרטן בילדים,סרטן ערמונית וגידולים נוספים. בנוסף חלב הפרה מכיל ריכוז גבוה של נתרן וזרחן שתורם לאגירת נוזלים ולעומס על הכליות. רשימה חלקית של חסרונות נוספים:חלב פרה רווי בהורמונים(שניתנו לפרה), הלקטוז(סוכר החלב) תורם לבעיות עיכול אצל רוב האוכלוסייה, חלב מגדיל את הסיכוי לחלות במחלת הסוכרת,ספיגת סידן לקויה(עקב נוכחות גבוהה של זרחן), ופגיעה במערכת החיסון( גורם לאלרגיות, הצטננויות וליחה).

האמת שלי: חלב פרה מוצר בריאות!. כמו בסויה גם כאן המינון והתאמה האישית קובעת למי החלב מתאים ולמי לא. לאנשים בריאים שלא סובלים מרגישות למוצרי חלב,אלרגיות, חולשה חיסונית וסיכוי מוגבר להתפתחות סרטן ניתן לצרוך מוצר חלב פרה אחד ביום- עדיף יוגורט טבעי שכולל חיידקיים ידידותיים למעיים. במידה והתקציב מאפשר לעבור למוצרי חלב עיזים אז מומלץ להיפרד ממוצרי חלב הפרה.

3. חטיפי אנרגיה ודגני בוקר

בעד:הם ממותגים כמוצרי בריאות, הם מפורסמים כדלי קלוריות, ללא כולסטרול(למרות שלא אמור להיות בהם כולסטרול) וכנותני אנרגיה אך למעשה הם ממתק במסכה של מוצר בריאות. האנשים שבעדם הם כמובן כל אותם יצרני מזון שאחראים לייצורם. הדבר היחידי שניתן לזקוף לזכות אותם המוצרים שרובם אכן עשירים בפחמימות ובמצבים מסוימים כמו לפני פעילות גופנית זה מאפשר לנו לקבל זריקת אנרגיה לאימון הגופני.

נגד: הם מכילים כמות גבוהה של סוכרים, מכילים כמות גבוהה של שומן , סיבים תזונתיים מעובדים ולא בצורתם המקורית ולפעמים אפילו צבעי מאכל וריח.

האמת שלי: לשכוח מהמוצרים האלו- לא בריא!

4. מים מהברז

בעד: כמובן שמדינת ישראל,משרד הבריאות והמנהל העירוני עומדים מאחורי אספקת המים לתושבי ישראל על כן לבטח לא יצהירו שהשימוש במים אינו בטוח. למים מהברז אכן יש מספר יתרונות:ריכוז גבוה של פלואור (שתורם למניעת עששת), סידן ומגנזיום שמהווים מרכיבי תזונה חיוניים לפעילויות רבות בגוף האדם.בנוסף משרד הבריאות מציין שמי ברז בטיחותיים יותר לשימוש משום שהם מכילים כלור שעוזר לחטא את המים מזיהומים שונים.

נגד: ספקיות מסנני המים וחברות לאספקת מים מינרלים. לטענתם הכלור שאותו משרד הבריאות נוהג לשבח כמציל חיים ומונע זיהומים הוא רעל הרסני לבריאותינו. בנוסף הפלואוריד שאותו משבחים במשרד הבריאות כמונע עששת הוא חומר כימי שמופרש במהלך ייצור של דשנים. החומר כולל מתכות כבדות כמו כרום, עופרת וחומרים רעילים כמו ארסן. חומר זה הוא רעיל ויכול לגרום למגוון תופעות כמו: כאבי ראש. הגדלת הסיכון לחלוץ בסרטן, אלצהיימר, והפרעות קשב וריכוז . במים המסוננים או במים המינרלים כמות הרעלים והמתכות היא קטנה עד אפסית וכאן טמון יתרונם. בנוסף המים המסוננים והמינרלים מועדפים לרוב על הצרכניים גם בשל טעמם לעומת מי הברז.

האמת שלי: מי ברז לא מומלצים לשתייה באופן קבוע. את הפלואוריד נקבל גם ממשחת השיניים ואת מרכיבי המזון האחרים כמו הסידן והמגנזיום נקבל מתזונה נכונה ומאוזנת שתכלול את כל מרכיבי המזון.

5.נבטים

בעד: תזונאים, נטורפתים ודיאטנים המבינים את הכוח האדיר המצוי בנבטים השונים. הנבטים מכילים את כל מרכיבי התזונה החיוניים להתפתחותו של הצמח. יתרונות נוספים:נוחים לעיכול משום שמכילים אנזימי עיכול, דלי קלוריות ולכן מתאימים לדיאטה, מתאימים למגוון מזונות: סלטים, רטבים, כריכים ובשילוב עם דגנים.

נגד: תזונאים, נטרופתיים ודיאטנים שאינם מסכימים עם חבריהם שמופיעים בקטגורית הבעד. המתנגדים טוענים שברוב הפעמים אנו אוכלים את הנבטיים ללא בישולם ועל כן עלולים להיות מזוהמים במזהמים כמו סלמונלה או אי-קולי שאוהבים את תנאי הגידול של הנבטים ועל כן מרבים להופיע שם.בנוסף ישנם אנשי מקצוע שמציינים שאמנם בנבט יש שפע של ויטמינים ומינרלים אך את אותם המרכיבים החיוניים ניתן למצוא גם בירקות ובפירות אחרים.

האמת שלי: מזון בריאות חיוני וחשוב משום שמספק מרכיבי מזון רבים.הייתי ממליץ לשטוף את הנבטיים היטב לפני האכילה, לבשל אותן במידה ואפשר ולשטוף ידיים לאחר שאנו באים במגע עימם. בנוסף לנשיים בהריון לא הייתי ממליץ לצרוך נבטים על מנת להוריד את הסיכוי לקבלת זיהום.

6.חזה עוף(לא מעובד)

בעד: אנשי תזונה רבים, שמבינים את ערכו התזונתי הרב של נתח חזה עוף. ב100 גרם חזה עוף יש 145 קלוריות, 28 גרם חלבון ו3.7 גרם שומן. חשוב לציין שהבשר הוא גם מקור חשוב לוויטמין b12 המצוי רק במוצרים מן החי. הערכים התזונתיים האלו הופכים את חזה העוף למזון אידיאלי לאנשים המצויים בתהליך של ירידה במשקל, לשוחרי הבריאות ולאנשים העוסקים בפעילות גופנית.

נגד: צמחונים, אגודות לשמירה על זכויות בעלי החיים וחלק מן הנטורפתיים. כמובן שהאיגודים השונים שמתנגדים לטבח בבעלי החיים מתנגדים למזונות מן החי על בסיס של אידיאולוגיה , לעומת זאת הנטורפתיים מתנגדים למזונות מן החי בשל סיבות נוספות. חלק מן הסיבות לאכילת חזה העוף והבשר בכלל הם: חומרים רעילים שמוכנסים לבשר לצורך שימור הבשר,חיסול מזהמים וטיפוח מראה הבשר, בנוסף הבשר כחומר חי מכיל חומצת שתן(חומר רעיל שמצוי גם בגוף האדם) הצטברות רבה של חומצת שתן מרעילה את הגוף, מעמיסה על הכליות ואף יכולה לגרום למחלת הגאוט( שגדון). אלו הן רק חלק מהחסרונות של אכילת בשר.

האמת שלי: כנטורפת וכצמחוני לא הייתי מגדיר את חזה העוף כמוצר בריאות אך בניגוד לחברי הנטורפתים לא הייתי מוריד את מזון זה מהתפריט של אוכלי הבשר אלא הייתי משלב אותו כחלק בלתי נפרד מהתזונה השבועית כ-3 פעמים בשבוע- יש לזכור אמנם לבשר יש חסרונות רבים אך הוא בעל ערך תזונתי גבוה ועל כן במינונים נכונים ומותאמים אישית הוא אף יכול לעזור.

7. דגים

בעד: תזונאים, דיאטנים ונטורופתים בשל מרכיבים חיונים המצויים בדגים. הדגים שונים בהרכבם התזונתי שנקבע על פי המקום שממנו הגיעו. רוב הדגים מכילים ריכוז גבוה של יוד שחיוני לתפקוד התקין של בלוטת התריס(בלוטה שאחראית של חילוף החומרים בגוף האדם), הדגים מכילים ריכוז גבוה של חלבון, b12(שחשוב לתקינות מערכת העצביים ולייצור כדוריות דם אדומות) ומכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן רב בלתי רוויות( אומגה 3 ואומגה 6).

נגד: אוכלוסיות שונות שטוענות שהדגים מזוהמים בשל חומרי הפסולת והתעשייה שנשפכים לים.כמות הכימיקלים הנשפכת לים ברחבי העולם היא גבוהה ותופעה זו רק הולכת וגוברת. החסרונות בים מזוהם הוא רב וכולל בתוכו זיהום של דגי הים, הכחדה של חיות ים וצמחיית הים. הדגים השונים שמגיעים לקיבתנו עמוסים ברעלים אלו. הרעלים השונים קשורים להתפתחות מחלת הסרטן, הפרעות הורמונאליות, חוסר פוריות , אלרגיות ותופעות רבות ונוספות.

האמת שלי: מזון בריאות אך לאחר בחירה מושכלת : עלינו לבחור את הדגים הבריאים יותר שעשירים ברכיבים תזונתיים חשובים כגון:בורי, אמנון,פורל, סלמון והרינג. יש לשלב את הדגים מקסימום 3 פעמיים בשבוע ומומלץ לבחור דגים שאנו יודעים מי מספק אותם ויודעים פרטים על טיב הדגים(על מנת למנוע הרעלה).


8. דבש

בעד: נטורפתיים. הטענה היא שהדבש הוא סוכר-ממתיק אך ממתיק טבעי ועל כן בריא יותר. בדבש יש ריכוז גבוה של ויטמני B , סידן , זרחן, מגנזיום,מנגן, ברזל ועוד. לדבש יש יכולת חיטוי גבוהה לפצעי עור חיצונים ולזיהומים פנימיים.

נגד: דיאטנים. הטענה שעל מנת להפיק מהדבש את התועלות הרפואיות השונות יש לצרוך ממנו בכמויות גדולות. צריכה רבה של דבש אמנם תאפשר לנו להפיק את המיטב מהיכולות הנפלאות של הדבש אך בשל כמות הסוכר הגבוהה בדבש יתרונות אלו יתגמדו לעומת הנזק שנגרום לגופנו בשל צריכת הסוכר הגבוהה.

האמת שלי: בניגוד לחברי הנטורפתים הפעם אני מסכים עם דעת הדיאטנים –הדבש אינו מזון בריאות.
מומלץ להשתמש בדבש כתחליף לסוכר הרגיל או לממתיקים המלאכותיים כחלופה עדיפה מבחינה בריאותית אך חשוב לדעת שחלופה זו עדיפה אך לא עושה את הדבש מזון בריאות.לדבש ערך רפואי רב בשימוש חיצוני אך בשימוש פנימי ערכו מתגמד בשל תכולת הסוכר הגבוהה שבו.


9. ענבים

בעד:הענבים מכילים שפע של מרכיבי מזון כמו: C,B, מגנזיום וסיבים. הענבים עשירים בפלבנואידים( נוגדי חמצון המעניקים לענבים את הצבע ואת הסגולות הרפואיות). נוגדי חמצון אלו נמצאו במחקרים כיעילים להאטת תהליך ההזדקנות, למניעת סרטן,לטיפול בזיהומים ולטיפול בטרשת העורקים.

נגד: מנת ענבים בת 25-30 ענבים מספקת רק 60 קלוריות אך מי באמת מסתפק בכמות זו? לרוב אנו צורכים כמות גדולה יותר שגורמת לצריכה קלורית גדולה יותר ולכמות רבה יותר של סוכר החודר לגופנו.

האמת שלי: ללא ספק מזון בריאות- כמו כל דבר אחר בחיים המינון הוא הקובע, גם מזון בריאות שנצרך בכמות גדולה הפוך להיות בשלב כלשהו לא בריא.


10. מוצרי הדייאט והלייט

בעד: תעשיית המזון שמשווקת את המוצרים האלו, אנשי מקצוע שמשלבים את מוצרי הדייאט בתזונתם של אנשים שרוצים לרדת במשקל או אצל חולי סוכרת. היתרון במוצרי הדייאט שהם אינם מכילים תוספת סוכר ועל כן הם פתרון טוב לחולי סוכרת שרוצים להימנע מסוכר. בנוסף תחליפי הסוכר הם בעלי ערך קלורי נמוך ביחס לסוכר ועל כן המוצר דל קלוריות ומותאם לאנשים בשלבי הרזייה או שמירה על המשקל.

נגד: אנשי מקצוע שמבינים שאמנם מוצרי הדייאט טובים לדיאטת הרזייה או לחולי סוכרת אך ישנם מוצרים ומזונות טובים יותר ובטיחותיים יותר. הממתיקים המלאכותיים הם למעשה חומר כימי שאינו מתפרק בגופנו. חומרים אלו נמצאו קשורים לתסמינים ומחלות כמו: סרטן,אלרגיות, הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות,נדודי שינה, בעיות במחזור הנשי, עיכול לא תקין, גזים, שינוי מצבי רוח ודפיקות לב מואצות הן חלק מרשימת התסמינים שקשורים לצריכה מוגברת של ממתיקים מלאכותיים.

האמת שלי: רשימת הממתיקים המלאכותיים היא ארוכה ועל כן לא אפרט על רמת הבטיחות של כל ממתיק וממתיק אך אציין שישנם ממתיקים שיותר בטיחותיים לשימוש(כמו הסכרין) וממתיקים שפחות בטיחותיים לשימוש(כמו האספרטיים) . ישנם מחקרים רבים אודות הסכנה בשימוש בממתיקים מלאכותיים ומחקרים אחרים הסותרים טענה זו. האמת שלי היא שמוצרי הדייאט אינם יכולים להיחשב כמזון בריאות בשל תכולת החומרים הכימיים ( גם אם הם נמצאו בטיחותיים לשימוש). חולי סוכרת ואנשים בדיאטה יכולים לשלב ממתיקים מהטבע כמו צמח הסטיביה , ממתיקים אלו בטיחותיים ויעילים באותה מידה כמו הממתיקים המלאכותיים. הממתיקים הטבעיים אינם נפוצים וידועים לרוב האוכלוסייה משום שהחברות המסחריות לא יכולות להוציא פטנט על צמח ולכן הם דואגים שלא תדעו מקיומם.

בתזונה כמו בכלכלה, פוליטיקה, ועסקיים בהמלצות השונות שניתנות לכם יש אינטרסים רבים שלא תמיד קשורים לבריאותכם. עליכם לזכור זאת ולבחור את המזונות שאתם צורכים בצורה מודעת ומושכלת.
השתמשו בשכל הישר צרכו מגוון רחב של מזונות במינונים מתונים וזכרו אין מזון לא בריא או מזון לא טוב יש צריכת מזון מושכלת ונכונה וצריכת מזון שאינה מושכלת ונכונה. שם המשחק הוא מודעות ומינונים. דרך האמצע היא הדרך הנכונה-דרך המלך שלכם לבריאות שלמה.

המלצתי האישית פשוט להתייעץ עם נטורופת שיעזור לכם לבנות תפריט תזונה מאוזן ובריא.







ועכשיו לכתבת הקוסמטיקה הטבעית שלנו לחודש זה- מתכונים להכנת מוצרי קוסמטיקה בייתים.

לפני קריאת הכתבה אני רוצה להמליץ לכם על חנות הקוסמטיקה הטבעית של בריאות מהטבע. בחנות תמצאו מגוון של מוצרי טיפוח ומוצרים רפואיים מחומרים טבעיים בלבד בנוסף לתקופה הקרובה כל הרוכש מוצר טבעי מקבל מתנה מיוחדת אז נצלו את המבצע וכנסו עכשיו לחנות האינטרנטית של בריאות מהטבע

-לחצו על חנות הקוסמטיקה הטבעית של בריאות מהטבע.

מתכונים להכנת מוצרי קוסמטיקה ביתיים

פילינג גרגרים עדין לעור רגיל - יבש
כפית שקדים קלופים טחונים דק
כפית פרחי קמומיל טחונים דק
כפית שמן זית
חצי כפית לימון סחוט
- לערבב היטב את החומרים ולעסות בעדינות את עור הפנים והצוואר.

מסכה לחידוש ורענון לעור עייף
כפית גזר טחון דק
כפית לימון
כפית דבש
מספר טיפות שמן זית
- לערבב את הגזר עם הלימון ולהניח ל 10 דק'. להוסיף את הדבש והשמן ולערבב. למרוח על עור נקי, להמתין 10 דק' ולשטוף.


מסכת גזר לעור יבש ומבוגר
המתים. המסכה מצוינת להזנת העור וליצירת ברק.
מבשלים גזר בינוני, לאחר שהגזר רך מוציאים המים ומועכים.
מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ומורחים על הפנים.
משאירים 20 דקות ושוטפים במים פושרים.

מסכה לכיווץ נקבוביות לעור שמן
כפית גדושה חמר ירוק
2 כפיות מיץ מלפפון טרי
חצי כפית דבש
- לערבב את החמר עם מיץ המלפפון עד קבלת עיסה אחידה וחלקה ולהוסיף את הדבש. למרוח על עור נקי, להמתין 10 דק' ולשטוף.

מסכת שמן זית לטיפול בשיער
שיטה עתיקה לריכוך השיער. לחמם קלות 2 כפות שמן זית טהור. למרוח אותו היטב על השיער והקרקפת. לעטוף במגבת ולהמתין מספר שעות. לאחר מכן לחפוף.
אם השיער יבש או שביר במיוחד מומלץ להשאיר לכל הלילה.

לטיפול בעור העיניים – נפיחות ועיגולים שחורים
טיפול זה נעשה בשכיבה על הגב.
חממי קלות כפית שמן זית, בדקי את חום השמן על גב היד ומרחי סביב העיניים. הניחי הניחי פרוסת מלפפון על כל עין ונוחי ולמשך 10 דק'.

מסכת קוואקר לעור יבש במיוחד
משרים ל 10 דק' שתי כפות חליטת קמומיל חמה בכף קוואקר טחון. מוסיפים: כפית דבש, חצי כפית שמן זית וחצי כפית לימון סחוט. מערבבים היטב. למרוח על עור פנים נקי ולהמתין 15 דק'.

טיפול לחיטוי וריפוי פצעונים בעור הפנים
מערבבים רבע כפית מלח עם חצי כוס מים חמימים. שוטפים את האזור הדלקתי בצמר גפן טבול במי מלח. לוחצים בעדינות את צמר הגפן על האזור כדי לרכך את הפצעון. מורחים את הפצעון במעט שמן אתרי לבנדר ובעזרת קיסם צמר גפן מורחים מעט דבש על הפצע. להניח ל 10 דקות. שוטפים בעדינות את המקום במים קרים ומייבשים היטב בלי לשפשף.
לסיום, הכיני מסכה מכמות שווה של חמר ירוק ומי הממליס ומרחי נקודתית. שטפי לאחר ייבוש.

פילינג גרגרים לעור הידיים והרגליים
מיועדת לניקוי יסודי של העור מערבבים היטב כף דבש, 2 כפיות שקדים טחונים וחצי כפית לימון. מורחים על כפות הידיים או כפות הרגליים ומשפשפים מספר דקות, שוטפים עם מים פושרים.



מקווה שתשכילו לעשות שימוש בקרמים הביתים האלו ומכן אנו עוברים ישר אל הסוד האמיתי של מדונה כוכבת הפופ לשמירה על מראה גוף אתלטי- תוכנית הכושר האישית שלה שנבנתה על יד מאמנת הכושר האישית שלה טרייסי אנדרסון.


תוכנית הכושר והתזונה הסודית של מדונה

מדונה מבחינת גילה הביולוגי כבר מעבר לגיל ה-50 אך הגיל הביולוגי שלה שמעיד על מצבה הבריאותי האמיתי הוא ללא ספק נמוך מכך.

הסיבות לגיל הביולוגי הנמוך של מדונה ולבריאות הנפלאה שלה הן התזונה המיוחדת שלה ואימוני הכושר האישיים שלה.

תוכנית הכושר של מדונה כוללת: 5 ימי אימון עצימים כאשר בכל יום ישנו אימון בוקר אירובי (אימון לשריפת קלוריות מוגברת וחיזוק יכולות הלב והריאה) ואימון התנגדות בערב(אימון כוח).

אימון הבוקר כולל בתוכו כל יום אימון אחר ממגוון האימונים האירוביים האלו: ריצה-הליכה, שחייה וקיקבוקס .


אימוני הערב כוללים: אימוני משקולות כאשר התרגיל הבסיסי בתוכנית הכושר הזו הוא הסקווט (תרגיל כוח לרגליים שניתן לבצע אותו כנגד משקל הגוף וללא ציוד מיוחד). מדונה נוהגת לבצע את אימוני המשקולות עם משקוליות קטנות או אביזרים אחרים כמו גומיות התנגדות או משקל הגוף. מספר החזרות שמדונה מבצעת לכל תרגיל הוא רב (20 חזרות לפחות). במספר חזרות כזה אנו עובדים של הטונוס השרירי(מראה השריר) ללא גדילה בנפח השריר.


בנוסף מדונה נוהגת לשלב אימוני כוח וגמישות כמו יוגה ופילטאטיס כחלק בלתי נפרד משגרת האימונים שלה.

בהיבט התזונתי מושם הדגש בעיקר על:

תזונה מקרוביוטית –תזונה טבעית קפדנית(וקיצונית יתר על המידה לדעתי):

*הימנעות מאכילת בשר, עוף, ביצים, חלב וכל מוצרי המזון הקשורים אליהם.
לעיתים רחוקות אוכלים דגים וזאת בתנאי שאלה דגי ים ולא דגים שגודלו בידי אדם בבריכות.


*לא לטעום מזון מעובד ומשומר וכל מה שקשור לסוכר, שוקולד, קפה, תה, אלכוהול, ממתקים וחטיפים.



*צריכה על בסיס יומי דגנים של מלאים כגון: חיטה מלאה, שיפון מלא, אורז מלא, תירס ועוד.
 

*קטניות מסוגים שונים, כולל גבינת סויה (המכונה "טופו"), וכן אצות מסוגים שונים.


*מרקים המוכנים מקטניות, דגנים, אצות וירקות. למותר לציין שבמקרה זה ניתן להוסיף שמנים המופקים בכבישה קרה מירקות שונים.


*פירות- בשל תכולת הסוכר שבפירות נמנעים מלאכול מהם יתר על המידה.


*זרעים, אגוזים ומעט ממתקים טבעיים על בסיס פירות יאכלו לכל היותר בשבוע.


*מוצרי חלב וביצים. יש המלצה להימנע מאכילתם, אך לעיתים צורכים אותם אחת למספר שבועות בכמות קטנה במיוחד (גרמים).


*ויטמינים ומינרלים. לא מומלץ ליטול תוספים שניקנו בבית הטבע או בית המרקחת אלא לקבלם רק מהמזון.


*הימנעות מהקפאת המזון במקפיא, או הפשרתו וחימומו במיקרוגל.
לא מקובל טיגון במחבת, עקב פגיעה (לכאורה) בערך התזונתי של האוכל. במקרה זה נוהגים לאדות את המזון בסיר מיוחד או שימוש במחבת.



הדעה שלי על סגנון חייה של מדונה:


אתחיל עם תוכנית הכושר והפעילות הגופנית- כאיש חינוך גופני המייצג את המוסד הלימודי המובהק ביותר ללימודי חינוך גופני(וייניגט) אני מתפעל מתוכנית האימון המושלמת של מדונה.

בתוכנית יש שילוב נהדר של כל מרכיבי הכושר: פעילות סבולת לב ריאה(הליכה,ריצה ושחיה) ופעילות כוח(עבודה עם משקוליות). בנוסף מדונה לא מזניחה את מרכיב הגמישות שבא לידי ביטוי בפילאטיס וביוגה שמאפשרים לה בנוסף לחזק את שרירי הליבה(השרירים הפנימים בגופנו שאחראים על היציבה ועל תפקוד תקין של שאר שרירי הגוף).


הערה היחידה שיש לי לגבי תוכנית האימון נוגעת לגבי האינטנסיביות של התוכנית. 5 ימים בשבוע ובכל יום 2 אימונים נראים לי קצת יותר מידי למי שאיננו ספורטאי מקצועי. החשש באימונים בתדירות גבוהה ובעומסים גבוהים הוא לפציעה עקב תשישות הגוף ועל כן יש לישון כמו שצריך ולהקפיד על תזונה בריאה ונכונה.


במקרה של מדונה אולי לכמות האימונים אין השפעה משום שמדונה מקפידה על מנוחה מספיקה ועל תזונה מושלמת אך דבר זה אינו ריאלי לאדם הממוצע.



תוכנית התזונה- שוב כמו בתוכנית הכושר התזונה פשוט מושלמת וכאן הבעיה חוזרת. השאיפה למושלמות איננה ברת השגה לאדם המצוי ועל כן יכולה רק להתיש אותו ולגרום לו לחזור לתזונה פחות מאוזנת.


אני מאמין שלך יתאים תוכנית תזונה קצת יותר ריאלית לשגרת היום-יום לדוגמא התוכנית התזונה והכושר הזו תעזור לכם להשיג את המטרה בבטיחות רבה יותר.


*לדעתי אין צורך להימנע מדגי ים ויש לשלב אותם 3 פעמים בשבוע. בשר ומוצרי חלב פרה אמנם מכילים כמות גבוהה של כולסטרול ורעלים שונים שהוחדרו לבע"ח אך צריכה מתונה שלהם חיונית למניעת חסרים תזונתיים. ביצה היא חלבון מושלם אין בעיה לצרוך אותה לאדם הבריא.


*לגבי המזון המעובד או המזון שמכיל קפאין וסוכר אני מסכים עם הגישה של מדונה. ככל שנצרוך פחות מזון מעובד ויותר מזון טבעי כך בריאותינו תשתפר. להכריז שזהו חוק בל יעבור? לא נראה לי ,לרובנו(וגם לי וזו האמת) קשה לצרוך רק מזון טבעי ולהימנע ממזון מעובד וכאן טמונה שוב הבעיה בגישה של מדונה-הקיצוניות.

לדעתי יש תמיד לצרוך מזון טבעי אבל כשאין ברירה מותר לאכול מזון מעובד. מה הכוונה? האם יש לכם כוח להכין יוגורט לבד? או לאפות את הלחם בכוחות עצמכם?
אני מניח שלא ועל כן כוונתי להימנע מבשר מעובד ולהכין את הבשר לבד, להכין ממרח חומוס או טחינה לבד, לצרוך דבש ולא סוכר ולהתבסס על מזונות מן הטבע אך לא בכל מחיר כי הרי ישנם דברים שלא תיהיה ברירה לרובנו ומצטרך לצרוך אותם מעובדים.

*לוויטמינים ומינרלים מהמזון ישנה אכן הרבה יותר ויטליות(עוצמה וכוח) ומאשר לקפסולה מעובדת. האמרה אכן נכונה וגם עליה כמו שאר הדברים שמדונה עושה התבססו לימודי הנטורופתיה שלי אך גם כאן ישנה בעיה לדעתי. במבחן השטח ולא במסגרת הידע התיאורטי , המזון של ימינו חסר את הוויטמנים והמינרלים החיונים לגופנו(בשל האדמה שפחות פוריה מבעבר) ועל כן גם אם נשתדל לאכול בריא אמנם נשפר את בריאותינו אך עדין לא נקבל את הוויטמנים והמינרלים באיכות שקיבלו אבותינו ועל כן הפתרון בלית ברירה הוא לתחזק את הגוף באמצעות תוספי מזון. הפתרון האידיאלי מבחינתי למצב הבעיתי הוא לצרוך תזונה בריאה ככל האפשר שמכילה את כל מרכיבי המזון החיוני על מנת שהתחזוק בתוספי המזון יעשה בכמות המינמאלית ביותר. מלבד זאת תמיד יש לזכור שאפשר לתחזק את הגוף באמצעות צמחי מרפא שהם אמנם לא מזון אך יותר קרובים למזון מאשר תוספי המזון.


*לגבי אופן הכנת המזון- במידה ואפשרי כדאי לצרוך מזון בצורתו המקורית ללא בישול,טיגון או חימום. שוב במבחן החיים האמיתיים קשה להסתדר ללא מקפיא,מיקרוגל או מחבת.

אז מה לעשות שמצד אחד אתה אומר שעדיף לצרוך אוכל טבעי ללא שימוש במיקרוגל ומחבת ומצד שני זה מאוד קשה?

שוב הגישה שלי גם כאן היא גישה מתונה שבוחרת את דרך האמצע. העדיפו לאכול אוכל חיי ללא בישולו או טיגונו אך כשאין ברירה העדיפו לחמם אותו בתנור או לאדות אותו בסיר על פני חימום במיקרוגל או טיגון במחבת. בחרו כלי מטבח שידועים כפחות מזיקים: מיקרוגל עם כמות קרינה קטנה, מחבת שעשוי מחומרים בטוחים, תנור עם תו תקן וכד".


אין סוף לסכנות שאורבות לנו:קרינה(גם מהנייד), זהום סביבה,חומרים כימים במים ובתעשיית הקוסמטיקה וזיהום אוויר. אם נחשוש מכל דבר כזה לא נצליח חיות. יש אמנם אנשיים שמצליחים לחיות בדרך אחרת אך הרוב לא יצליח ועל כן אחזור שוב על המסר שברצוני להעביר לאורך כל הגליון הזה:

סוד הבריאות מצוי במתינות. השתדלו לשנות את אורח חייכם לחיים שכוללים מזון טבעי יותר, הכנת מזון בריאה יותר,הימנעות ממזון מעובד, פעילות גופנית במתינות, שימוש בתוספי מזון בכמות מועטה ותמיד עדיף לצרוך צמחי מרפא ושימוש בקוסמטיקה טבעית. עשו כל יום שינוי אחד אל עבר הבריאות -אין צורך לעשות שינוי פתאומי משום שסופו לחזור להרגלים הקודמים כי הרי לא כולנו יכולים להיות כמו מדונה!







ולסיום 10 צמחי המרפא הטובים ביותר לטיפול בבעיות בריאותיות- הכתבה נרשמה על ידי באתר YNET וכאן תוכלו לצפות בכתבה המקורית ללא העריכה של מדור YNET!- למעבר לחצו על: 10 צמחי המרפא הטובים ביותר.



אהבתם את המגזין-נשמח אם תלחצו לנו על כפתור הלייק בתחתית העמוד על מנת שגם חברכם יקראו אותו.

במידה ונהנתם אתם מזומנים לשתף את החברים שלכם בתכנים עי לחיצת כפתורי השיתוף בתחתית העמוד.

להרשמה בחינם למועדון הלקוחות של בריאות מהטבע ולמגזין הבריאות החודשי שלנו לחצו כאן.




שיהיה לכולנו המשך חודש שקט,שמח ובריא ונפגש במגזין חודש דצמבר.

הכותב: אלעז יוסף נטורופת, תזונאי ומאמן כושר


 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

          צור קשר: אלעז יוסף "בריאות מהטבע": נייד: 054-4839681, מייל: briutteva1@gmail.com
 התכנים המופיעים באתר הם בגדר המלצה ואין לראות בהם תחליף ליעוץ מקצועי.
 
כל הזכויות שמורות לבריאות מהטבע

           
לייבסיטי - בניית אתרים