בריאות מהטבע - איך לאכול מתוק ולא להשמין

הסוד שלי נחשף:

"איך לאכול מתוק ולא להשמין " !






אין ספק שלאכול מתוק יכול לגרום לבעיות ענקיות.

זה רק מתחיל מבעיות של השמנה או התמכרות לטעם אבל זה רק

ההתחלה כי "הבונוס" זה מחלת הסוכרת שממתינה לרגע המתאים לפרוץ ולהכות בנו.





כן , זה תקף גם לצעירים שביננו בני 30-40 שחושבים שזה עוד רחוק מהם אבל אני

מצטער אני לא איש של בשורות טובות.





מחקרים הראו שמחלת הסכרת מתחילה להתפתח עשרות שנים לפני שהיא פורצת

במלוא הדרה ככה שכבר בגילאי 30-40 צריך לחשוב על העתיד.



אז אם כבר יש לך סוכרת וגם אם לא אבל את ממש מכורה

למתוקים וזה מה שמונע ממך לרדת במשקל

אני רוצה לגלות לך את "התורה" שלי על רגל אחת

לאיך לאכול מתוק ולא להשמין ( וגם לא לחלות במחלת הסוכרת !)







הנה  "התורה " או התוכנית שלי לאכילה של מתוק ללא השמנה וללא פגיעה בבריאות:





1.לשכוח מהמתוקים הממכרים-


  מזונות מעובדים, מזונות בריאות במסווה של בריאות כמו דגני בוקר

  או חטיפי אנרגיה ואפילו ממתיקים מלאכותיים גורמים לנו לנזקים בריאותים,

  להתמכרות ולהשמנה.





2.לאזן את רמות הסוכר בדם( גם אם אינך חולת סוכרת אם יש לך תשוקה

   למתוק סביר להניח שיש לך בעיה קלה באיזון רמות הסוכר בדם)-





    האיזון הוא פשוט מאוד להימנע   לחלוטין מהפחמימות הלא בריאות

   שאת אוכלת: מזונות מעובדים, מיצים ממותקים, חטיפים ודגנים שאינם מלאים.

    ועל מה להתבסס?



      מעט דגנים מלאים כמו חיטה מלאה, קינואה, כוסמת, שיפון, שיבולת שועל.

      הכל טוב ויפה אבל העיקר זה לאכול מעט מהדגנים המלאים האלו ובעיקר

      לאכול המון אבל המון ירקות  ואפשר גם לשלב 2-3 פירות ביום.





 השוקלד הזה מגרה לא ???






3. לשלב עזרים לאיזון רמות הסוכר בדם:



   תוספי תזונה שונים יכולים לעזור לנו להוריד את הכמיהה למתוקים:


    ג'ימנמה- צמח מרפא שמועיל מאוד לטיפול בסוכרת ולהורדת התשוקה למתוק ולפחמימות.

    גדילן מצוי ושן ארי- צמחי מרפא לניקוי רעלים מהכבד שתורמים למניעת תשוקה למתוקים.

    מינרל בשם כרום שמסייע לייצוב רמות הסוכר בדם.



    זו רק רשימה חלקית של תוספי תזונה שיכולים לעזור לך להוריד את התשוקה "הבוערת"

    שבך למתוקים.





4.לארגן את סדר היום שלך-



     דילוג על ארוחות, וויתור על מזונות חשובים ובריאים ( מזונות על בשפה המקצועית)

      ובכלל אכילה בהיסח הדעת או אכילה לא מאורגנת ומסודרת  יכולים לתרום את חלקם

       לתשוקה הבלתי מוסברת הזו לפחמימות או למתוקים.







5.לטפל בצד הרגשי-

  אם אמא שלך נתנה לך מתוק בכל פעם שבכית שהיית קטנה אז אפשר בכיף להאשים

  אותה בהתמכרות שלך למתוקים.

  כן אנחנו לא שמים לב אבל מתוק והנאה זו התנייה כל כך חזקה אצלנו עד כדי כך שגם כבוגרים

  אנחנו מחפשים מתוק בכל פעם שמשעמם לנו , עצוב לנו או כל רגש שלילי אחר שעולה בנו.






6.ואחרי הכל איך עדין אוכלים מתוק ולא משמינים ולא פוגעים בבריאות?



    יש תיאוריה פילוסופית כזו שאומרת שרוב חולי הסוכרת או אפילו אנשים בריאים

    שיש להם תשוקה למתוקים או לפחמימות הם אנשים מרירים( לא להרוג אותי

    זה לא השקפה שלי).


    על פי התיאוריה הזו אלו אנשים שאיבדו את הטעם המתוק שבחיים.


זה יכול להיות:


    בשל טראומה נפשית( ובאמת סוכרת מתפתחת לפעמים לאחר משברים נפשיים),

    זה יכול להיות בשל בדידות או אפילו דיכאון קל ועצבות( והרי ידוע שבדיכאון או חרדות

    רמות הסרוטונין הורמון האושר שלנו יורדות וכשהן יורדות אנחנו אוכלים יותר סוכרים

   שעוזרים לנו לעלות את רמות הסרוטונין שוב).



והמתוק ... הוא בא למלא את החוסרים הנפשים הללו, להמתיק לנו קצת את החיים

וכן יש לו גם השפעה פיזיולוגית הוא מצליח לאזן את רמות ההורמונים שלנו שיורדים בזמנים

של דכדוך.




אז מי אני שיגיד לך להפסיק לאכול מתוק !



אפשר לאכול מתוק ואפילו לרדת במשקל ולשמור על הבריאות( גם חולי סוכרת ! )

כל מה שצריך לדעת זה:



* מה נחשב כמתוק בריא שלא גורם להשמנה או להתמכרות או לסוכרת?

* מה נחשב כמתוק רע ואיך להימנע ממנו?

* איך לשלב מזונות מיוחדים שידכאו לנו את התשוקה למתוק הרע הזה


והכי חשוב: 


איך אפשר להכין מתוקים בריאים שיתאימו לדיאטה( לא משמינים ודלי קלוריות),

לא פוגעים בבריאות( מתאימים לחולי סוכרת) ומבחינתי הכי חשוב:

לא מצריכים זמן הכנה רב, לא מלכלכים את המטבח ולא מצריכים ניסיון במטבח !



את כל הפרטים איך עושים את זה אפשר למצוא ממש כאן למטה




כאן אני מגלה איך להכין מזון מתוק ובריא בקלות !