בריאות מהטבע - קואצינג 8
        
                                                                                                                                                                     
 


 

המטלה השבועית

להוציא  מן הארון:

• קמח לבן

• סוכר לבן

• קרקרים מקמח לבן, במיוחד אלה המכילים שומני טרנס (השומרים על פריכותם)

• עוגיות ועוגות

• חטיפים מלוחים ומטוגנים

• סודה ומיצים בבקבוקים ופחיות

• מזונות מעובדים, המכילים כמויות גדולות של חומרים משמרים, נתרן, סוכר, ביצים, אבקת חלב ושומני טרנס (אם יש לכם ספק, קראו את התווית)

• תערובות להכנת פנקייקס

• מזונות מיובשים כמו משפרים ותוספים

• מוצרים המכילים מזון שיוצר בהנדסה גנטית, כמו סוגים רבים של פתיתי חלבון סויה

• ממתקים, בעיקר שוקולד חלב

• חמאת בוטנים מסחרית

• אבקת חלב פרה או חלב פרה מרוכז 

• פירורי לחם מוכנים, המכילים חומרים משמרים ושומני טרנס

• רטבי סלסה מסחריים

• תערובות תיבול המכילות מונסודיום גלוטומאט (
 MSG ), המכונה גם חלבון ירקות שעבר הידרוליזה.

• שימורי ירקות ופירות 





להוציא מן המקרר והמקפיא 

• בשר עוף, הודו, טלה ובקר שאינו ממקור אורגני

• דגי חווה קפואים גדולים – כגון סלמון או דגי קרקעית אחרים

• מיונז

• ריבות, ג'לי ומלפפונים חמוצים

• שימורי דגים ובשר

• קטשופ מוכן, המכיל כמויות גדולות של סוכר

• מוצרי חלב פרה, אם אורגניים ואם לאו בכל מקרה לא מומלצים.



  


 למה דווקא להוציא את הדברים האלו ?


.כי כל המזונות והרכיבים שרשומים ברשימת "הנו-נו"(ככה אני קורא לה) הם מזונות

שממש לא עוזרים לבריאותכם.


מה שיותר חשוב לשמוע שהם לא רק שלא עוזרים לבריאות שלכם אלא אפשר להמיר אותם במזונות ביתיים

בקלות ובפשטות.



 אז איך עושים את יחידת האימון הזו בקלות?


אני  בעד לחסל את מקור הבעיה מהר ומייד אבל..... מי שבאמת קשה לו להיפרד מהכל

אז אפשר לעשות את הפרידה ה"כאובה" הזו בשלבים כך שלאט לאט נצמצם עוד ועוד

מהרכיבים ומהמזונות הבעיתיים הללו עד שהם כבר לא ימצאו לנו בבית.


 הערה לסיום יחידת האימון:



החוכמה היא לא להיפרד מהמזונות הללו וזהו- כי זה תהליך מאוד קשה.

החוכמה האמיתית היא להיפרד מהם אבל מייד למצוא להם תחליף בריא כך שחסרונם לא יורגש.


לדוגמא להיפרד מהשוקלד זה מאוד קשה אבל אם מייד נמצא תחליף בדמות

שוקלד חרובים ללא סוכר יהיה לנו הרבה יותר קל להיפרד משוקלד הפרה הממש לא בריא.




הנה  מתכון ביתי לשוקלד חרובים:



לטחון בצד במטחנת קפה:

חופן של מגוון אגוזים וזרעים + זרעי פשתן כגון:

אגוזי לוז,זרעי דלעת,זרעי חמניה,אגוזי מלך(פחות),קשיו.

(אם אין מטחנת קפה ניתן לרסק בשקית ניילון את התערובת ולקנות זרעי פשתן טחונים.)

להוסיף ככף וחצי של האבקה שנוצרה מהתערובת למעבד המזון.

למעבד המזון להוסיף:

כ 4 כפות טחינה גולמית

כ 4 כפות אבקת חרובים אורגנית (נמכר כאבקת חרובים)

3/4 כוס מים

להפעיל את מעבד המזון עד לקבלת מרקם מתאים למריחה.

להוסיף עוד מים אם יש צורך.

ניתן לגוון ולשנות את הטעם המריר/מתוק עם הוספה של מרכיבים שונים כגון: חמוציות, אוכמניות מיובשות וכו'.



לשמור בקירור. בתיאבון!!!

 

          צור קשר: אלעז יוסף "בריאות מהטבע": נייד: 054-4839681, מייל: briutteva1@gmail.com
 התכנים המופיעים באתר הם בגדר המלצה ואין לראות בהם תחליף ליעוץ מקצועי.
 
כל הזכויות שמורות לבריאות מהטבע

           
לייבסיטי - בניית אתרים