בריאות מהטבע - פחמימות בדיאטה- זה טוב?

פחמימה מספר 1 שכדאי להוסיף לתזונה שלך ולמה דיאטת
דלת פחמימות  שלא מבוצעת נכון יכולה להיות אסון לבריאות ולגזרה שלך.

 

 

 

שיטות דיאטה שונות באות והולכות.

אחת מאופנות הדיאטה הנפוצות ביותר זה דיאטת דלת הפחמימות.

 

 

 

אני בעד השיטה הזו ויש לה המון יתרונות שמגובים במחקרים אבל כדי להפיק ממנה תועלת בריאותית

 

ותועלת לגזרה שלך צריך לעשות אותה חכם.

 

 

 

מה זה אומר דיאטה דלת פחמימות חכמה?

 

 

1.דיאטה  דלת פחמימות חכמה זו דיאטה שדואגים

להסיר ממנה את כל הפחמימות המעובדות חסרות התועלת שנמצאים במזונות כמו:

 

מאפים

 

בורקסים

 

פיצות ומזון מהיר אחר

 

חטיפים וממתקים.

 

 

 

2.דיאטה דלה בפחמימה שנחשבת כחכמה זו דיאטה

שבא לא נמנעים מפחמימות שבאות ממקור בריא

 

יותר כמו: ירקות, פירות, חלק מהדגנים המלאים( אלו שלא מכילים גלוטן),  וקטניות.

 

 


 

3.הסוד הוא לא להימנע מאותם מקורות

לפחמימות טובות אלא לשלוט בכמויות שאנחנו אוכלים מהם

 

( ובמילים  אחרות לא להפריז).

 

 

לדאוג לאכול אותם בתזמון המתאים במהלך
היום( למשל לאכול אותם בלילה זה אסון כי הם גורמים להפרשת אינסולין שתורם לאגירת שומן במהלך הלילה).

 

 

4.חשוב גם לדאוג לעשות רוטציה בין הפחמימות

הטובות כלומר לגוון ולא לאכול בכל פעם את אותה

פחמימה דבר שעלול להביא לרגישות לאותו מזון , לבעיות רפואיות ולהשמנה.

 

 

5. חשוב לדאוג לעשות במהלך הדיאטה ימים של

ריקון גליקוגן( ריקון מאגרי פחמימות מהגוף) וימים של מילוי מאגרי פחמימות.

 

 

6.חשוב לצרוך שומן בריא  כתחליף

להורדה של כמות הפחמימות שהורדנו.

 

 

7.חשוב שהשומן יבוא ממקור

בריא כמו: אגוזים ושקדים, שמן זית, אבוקדו, חלב קוקוס, זרעים.

 

 

8.חשוב לא ליפול לפח של לאכול

שומן ללא הפרזה עודף של שומן מעבר למה שהגוף זקוק לו יכול לתרום  להשמנה.

 

 

9 בהרבה דיאטות דלות בפחמימה ממליצים על צריכה מוגברת של חלבון מהחי. צריכה עודפת של חלבון ובעיקר של חלבון מהחי קשורה לריבוי רעלים בגוף, סרטן, אלרגיות, בעיות עיכול, מחלות עור, בעיות בכליות ובעיות של לחץ דם/סוכרת.

 

אין שום בעיה עם צריכה מגוונת ומבוקרת

של חלבון מהחי כל עוד אנחנו לא מפריזים בכמויות,

כל עוד אנחנו דואגים לגוון בין מקורות החלבון וכל עוד

אנחנו בוחרים את המקורות האיכותיים יותר.

 

 

למשל  ביצים אורגניות, דגים מאיכות טובה,

בשר רזה ואורגני וחלק מהאנשים מוצרי חלב איכותיים ומומלץ אורגנים.

 

 

אני צמחוני וככזה מקורות החלבונים שלי הם דלים יותר

ולכן מלבד ביצים שאני אוכל, מעט מוצרי חלב אני גם  מצרף אבקת

חלבון איכותית, טופו בכמות קטנה ומידי פעם( אורגני ולא מהונדס גנטי)

וקטניות כמקור לחלבון ( במתינות כי הם מכילות פחמימות).






 
אז מהי אחת הפחמימות הטובות יותר שהטבע יכול  להציע לנו ?
 
 
 הבטטה !
 
 
 
הבטטה  עשירה בסיבים תזונתיים , דלה בפחמימות ביחס לתפוח אדמה, מתוקה, טעימה ובעלת רכיבי תזונה חשובים.
 
 
 
היתרונות:
 
 
 
1. עשירה במינרלים וויטמינים: בטה קרוטן , C, B והרשימה עוד ארוכה.
 
    מכילה ב-20 אחוז יותר אשלגן מבננה !
 
 
 
2. מזון מושלם לאכילה לאחר אימון כי הוא מסייע להתאוששות מהירה

של הגוף אודות לפחמימות ולרכיבי המזון שהיא מכילה.
 
 
3.מכילה סיבים תזונתיים שטובים לניקוי הגוף מכולסטרול, שומנים

ורעלים, הסיבים תורמים גם לעליה מתונה יותר ברמות הסוכר בדם ולתחושת שובע.
 


 
4. טעימה !
 
 
5. השילוב של הסיבים , וויטמינים ומינרלים גרם לאיגוד

התזונה האמריקאי לחקר הסרטן להגדיר את הבטטה כמזון  מספר 1

בתועלות הבריאותיות של. הבטטה אפילו הקדימה בדירוג את הברוקולו שנחשב
 
כירק אנטי סרטני מובהק.
 
 
המסקנה:
 
 
לא לפחד לאכול פחמימות כל עוד יודעים איך לאכול אותן ואיך לבחור את הטובים יותר.
 
 
אם גם את רוצה לרדת במשקל עם דיאטת דלת פחמימות בלי באמת להימנע מאכילה של פחמימות
 
בריאות יותר אז השיטה שאציג לך כאן יכולה לסייע לך ללא צל של ספק.
 

 
תלחצי כאן למטה לפרטים