בריאות מהטבע - מגזין 1.10.13
        
                                                                                                                                                                     
 

מגזין 10.2013
 
 




הי שמח שהצטרפת שוב למגזין שלי



אנחנו אחרים החגים וזה זמן נפלא לחזור לשגרה( כן גם מבחינה תזונתית !)


כדי להקל עליך למגזין החודשי אני מצרף לך חם , חם מהתנור כתבה חדשה שלי שהולכת להתפרסם  כמו הרבה כתבות אחרות במדור הבריאות של אתר YNET.


כן שמעת נכון אני הולך לחשוף בפניך את הכתבה הרבה לפני כולם( לא לדאוג שתפורסם בYNET אשלח לך קישור לכתבה המקורית).




אבל למה להרבות במילים ?  על מה הכתבה?



הכתבה תחשוף בפניך מספר מרכיבי תזונה פחות ידועים שיעזרו לך לרדת במשקל במהירות ולהשיג בריאות טובה יותר.





בנוסף לכבוד החורף שמתקרב אלינו אני רוצה לתת לך את ערכת העזרה הראשונה שלי לחורף בריא.

הערכה הזו היא למעשה המלצה על 2 חליטות תה שאני ממליץ לשלב בחורף ובכלל..



לסיום אני הולך לחשוף בפניך מבצע שלי למדריך הרזיה במחיר ממש זול ובאותה נימה אני רוצה להזכיר לך ללחוץ על כפתור הלייק בתחתית העמוד

ולהגיב על הכתבות במידה ובא לך להשמיע את דעתך.


דרך  אגב שלושת המגיבים הראשונים יקבלו את המדריך שאני מציע בסוף הגיליון  בחינם !   ולא במחיר  המוזל שאני מציע אותו לשאר החברים- שווה להגיב.




 
רכיבי התזונה להרזיה מהירה ולהשגת בריאות משולמת
 
 
 
 
מחקרים רבים הוכיחו את הטענה הידועה שישנו קשר ישיר בין  איכות התזונה שלנו למצבנו הבריאותי.
 
 


אך מהי תזונה נכונה ? מהי היא מכילה?
 
 


כתבות רבות הסבירו לנו אודות החשיבות של סיבים תזונתיים,חלבונים, שומנים מהצומח, אומגה 3
 
דגנים מלאים והרשימה עוד ארוכה.
 
 


 
אבל לצערנו אחד הרכיבים העיקרים בתזונה מאוזנת נשכח במקרים רבים ואילו במקרים אחרים  מוזכר
 
כדרך אגב מבלי לתת עליו פרטים יותר מפורטים.
 
 
 
 
לרכיב הפלא שמסייע להשגת בריאות טובה ויותר ולהרזיה מהירה יותר  קוראים: נוגדי חמצון.
 
 
הוא מצוי במזון שלכם( בעיקר בפירות ובירקות) והוא יכול לסייע לכם
 
לרדת במשקל, לטפל בבעיות העור שלכם, לעזור לכם להשיג מראה צעיר,להקטין סיכוי לחלות במחלות
 
לב וכלי דם, למנוע היווצרות מחלות נירולוגיות, לשמור על תפקודי המוח ואף להוות גורם מרכזי במניעת
 
התחלואה במחלת הסרטן.
 
 
 
 
 
 
 
מה זה בכלל נוגדי חמצון ולמה אנחנו צריכים אותם?
 

 
לכולם ידוע את חשיבות החמצן לגופנו. ללא חמצן אנחנו לא יכולים להתקיים.
 
החמצון אכן חשוב לבריאותינו אך כמו שהוא חיוני וחשוב לתפקודו כך הוא גם בסוף מוביל אותנו לחולי
 
ואף למוות.
 


 
החמצן מלבד יתרונותיו גם מחמצן כל דבר שבו הוא נתקל בגופנו. תהליך החמצון דומה דמיון רב לברזל
 
שמחליד עם השנים.
 


 
החמצון גורם להיווצרות שינוים במבנה התאים,שינוי במבנה החלבונים והשומנים בגופנו, לשינוי בחומר
 
התורשתי שמצוי בכל תא ותא, לפגיעה בכלי הדם והלב, לפגיעה במוח ובעינים ולפגיעה בעור שלנו.
 
 


הגוף שלנו יודע את חשיבות החמצן לחיינו אך יחד עם זאת הוא גם יודע את הסכנות שמביא עימו החמצן
 
וכך למעשה הוא פיתח יכולות ליצירת חומרים נוגדי חמצון שנקראים גם נוגדי רדיקלים חופשים ואף
 
ידועים כחלק מקבוצה רחבה יותר של חומרים נוגדי רעלים.
 
 


במקרים רבים בעיקר בשל תזונה לקוויה ורוויה ברעלים , גופנו זקוק ליותר נוגדי חמצון מאשר יכולת
 
הייצור שלו והדרך היחידה לספק כמות זאת היא באמצעות תזונה שמכילה נוגדי חמצון ובמקרים מסוימים
 
תוספי תזונה נוגדי חמצון.
 
 


חשוב לציין שתהליכי החמצון בגוף מואצים לא רק בשל תזונה דלה בנוגדי חמצון אלא גם בשל סטרס,
 
זהום אוויר, עישון, נטילה כרונית של תרופות מסוימות, קרינה ממכשירים טכנולוגים, זהום סביבתי,
 
פעילות גופנית מעבר ליכולות של האדם, היווצרות טבעית של תהליכי חמצון ובעירה בגוף  וחוסר כרוני
 
בשעות שינה.
 
 
 
 
אם רק נצליח לשלב את רכיבי הקסם האלו באופן קבוע בתפריט התזונה שלנו נצליח לשדרג ולשפר את
 
בריאותינו ואיכות חיינו ואף לרדת במשקל.
 
 
 
 
 
 
 
למה נוגדי חמצון יסייעו לך לרדת במשקל?
 
 
 
נוגדי החמצון נמצאים ברוב המקרים בירקות ובפירות שאלו הן מזונות בסיסים כלומר מזונות שמתפרקים
 
בגוף למינרלים בסיסים.
 
 
חילוף החומרים שלנו מתפקד בצורה הטובה ביותר בגוף בסיסי שאותו ניתן להשיג על ידי אכילה של
 
ירקות ופירות ומנגד תזונה חומצית היא תזונה שמהווה קרקע פורייה לדלקות, מחלות ולהשמנה וזו
 
בד"כ תזונה שדלה בנוגדי חמצון
 
 
 
 
 
 
 
מהם נוגדי החמצון הטובים ביותר? איפה אפשר למצוא אותם?
 
 
זו רשימה חלקית בהחלט של נוגדי החמצון העיקרים והחשובים ביותר שאכילתם ללא ספק
 
תסייע לך לשפר את בריאותך.
 
 
 
 
 
 

 
1.בטה קרוטן או במילים אחרות גזר, בטטה,דלעת,דלורית,מנגו,רימונים,פטרוזיליה-
 
 
הבטה קרוטן הוא נוגד חמצון ששיך לקבוצה רחבה וגדולה יותר של נוגדי חמצון שנקראים קרוטונואידים.
 
זהו חומר שבגופנו במקרים רבים מומר לוויטמין A וכמו הוויטמין A לבטה קרוטן יש תפקידים דומים.
 
חומר זה נחשב כנוגד חמצון רב מעלה במלחמה נגד סרטן ומחלות לב, הוא מסייע לעלות את רמות
 
הכולסטרול הטוב ( HDL), הוא מסייע לשיפור ראיית הלילה, לשיקום ריריות פגועות בגוף בעיקר
 
בדרכי העיכול( ולכן טוב למחלות או בעיות עיכול) והוא טוב כמו אחיו וויטמין A לחיזוקה של מערכת
 
החיסון.
 
לרוב ניתן למצוא אותו בירקות ופירות כתומים או בעלי צבע ירוק עז.
 
 
 
 
 
 
 
 
2.ליקופן או במילים אחרות עגבניות,אבטיח, פלפל אדום, צנון, צנונית, אשכולית אדומה.
 
 
ליקופן כמו בטה קרוטן גם הוא שייך למשפחה המורחבת של נוגדי החמצון שנקראת קרוטונואידים.
 
נוגד חמצון זה חשוב למניעת סרטן בעיקר ידועה הגנתו כנגד סרטן הערמונית.
 
בנוסף הוא מגן על כלי הדם ותפקוד הלב בעיקר בשל יכולתו למנוע הצטברות של כולסטרול רע ( LDL)
 
בדפנות כלי הדם.
 
תפקיד נוסף ופחות מוכר של הליקופן הוא בהגנה על העור, השגת מראה צעיר ומניעה של נזקי השמש.
 
 
 
 
 
 
 
 
3.לוטאין  או במילים אחרות עליים ירוקים
 
 
הלוטאין גם הוא שייך למשפחת נוגדי החמצון קרוטונואידים ונמצא בעיקר בעלים ירוקים.
 
עלים ירוקים גם מכילים פיטוכימיקל(חומר שנותן צבע ותפקיד ספציצפי) בשם כלורפיל שידוע במעלותיו
 
הבריאותיות הרבות.
 
 
הלוטאין נקשר בעיקר לטיפול ולמניעה של בעיות ראייה ועיניים.
 
 
 
 
 
 
4.ויטמין C- פירות הדר, ברוקלי והרשימה עוד ארוכה
 
מה לא נרשם כבר על וויטמין C , אפשר להגיד שהוא נוגד החמצון שעושה כמעט הכל.
 
זו רק רשימה חלקית של התועלת בנוגד חמצון זה:
 
חיזוק מערכת החיסון, טיפול בזיהומים,טיפול בבעיות נשימה ואלרגיות,הגנה מפני סרטן, שמירה על
 
תפקוד תקין של הלב, טיפול בסטרס כרוני,זירוז תהליכי הרזיה,טיפול והקלה בדלקות מפרקים ושיפור
 
הראייה.
 
 
 
 
 
5.ביופלבנואידים או במילים אחרות תפוחים, בצל,פירות הדר, רימונים, ענבים אדומות.
 
 ביופלבנואידים גם נקראים לפעמים הוויטמין הנוסף וויטמין P .
 
הם נמצאים בטבע בעיקר  במזונות שגם מכילים וויטמין C והם מהווים יחדיו קומפקס חזק ויציב
 
של נוגדי חמצון.
 
הם ידועים כרכיבים שנמצאים בעיקר בפירות הדר אך ישנם מקורות נוספים לנוגד חמצון זה כמו
 
סוויה !, תה ירוק, אוכמניות, פירות יער, תפוחים ובצלים.
 
 
בקבוצה זהו נכללים תתי נוגדי חמצון שונים כמו קוורצטין,רזבטרול, רוזין,קטכין, אנתוציאנוזידים,
 
פיקנוגנול ותמצית זרעי ענבים.
 
 
אם כל בשמות האלו מפחידים אתכם, אין לכם מה לדאוג מדובר בחומרים שתפקודם הכללי הוא זהה
 
( אם שינוים מינורים בין נוגד חמצון אחד לאחר).
 
 
הם כולם טובים לחיזוק מערכת החיסון, לטיפול בבעיות נשימה, לטיפול באלרגיות וזיהומים, למניעת
 
סרטן, לטיפול במחלות דלקתיות, למניעת מחלות לב, למניעת סרטן.
 
 

 
 
 
6. וויטמין E או במילים אחרות אגוזים ושמנים צמחים
 
וויטמין E מצוי במזונות רבים כמו חיטה מלאה,ביצים ודגים אך עיקר ריכוזו מצוי בשמנים צמחים כמו
 
שמן זית או שמן נבט חיטה, אבוקדו , זרעים ואגוזים שונים.
 
 
אם יש תפקיד אחד ועיקרי שניתן לציין שזהו תחום מומחיותו של וויטמין זה הוא טיפול בבעיות לב וכלי
 
דם.
 
 
וויטמין E מפחית רמות כולסטרול רע, מעלה רמות כולסטרול טוב, מדלל דם טבעי,מקטין סיכון לחלות
 
בשבץ.
 
 
בנוסף הוא מסייע לטיפול בבעיות עצביות, מניעת סרטן, שיפור תפקודי הריאות, מקל על כאבי מפרקים,
 
מסייע לתסמינים שקשורים לגיל המעבר ומחזק את מערכת החיסון.
 




 
7. סלניום או במילים אחרות אגוזי ברזיל.
 
אם וויטמין E הוא נוגד החמצון היעיל ביותר לטיפול בתחלואה במחלות לב אז סלניום הוא
 
המינרל הטוב ביותר לטיפול בבעיות אלו.
 
 
מדובר במינרל כך כך עד שעודף ממנו נחשב כרעיל ולכן ההמלצה היא לא לצרוך יותר מ-2 עד 3
 
אגוזי ברזיל ביום.
 
 
 
בכוחו הרב הוא יכול לסייע לגוף במניעת תחלואה במחלת הסרטן ומחלות חיסוניות אחרות,
 
מהווה חומר אנטי דלקתי, מסייע לניקוי רעלים ומתכות רעילות שמצטברות בגופנו ומסייע לחיזוק תפקודו
 
של הלבלב.
 
 
 
 


 
8. קיו 10- או במילים אחרות תוסף תזונה
 
קיו 10 הוא חומר קואינזים המיוצר באופן טבעי בגופנו( אך עם השנים הייצור שלו פוחת)
 
הוא מצוי במזונות כמו דגים,בשר, ביצים, וקטניות בכמויות מאוד קטנות ועל כן על מנת שהשפעתו
 
תהיה מיטבית אין לנו ברירה אלא לצרוף תוסף מזון המכיל אותו.
 
 
קיו 10 משמש כנוגד חמצון שמסייע לחיזוק מערכת החיסון,לטיפול ביתר לחץ דם, לשיפור
 
מצב הסוכרת אצל חולי סוכרת, לאספקת אנרגיה, להרזיה, למניעת סרטן ולטיפול בעייפות כרונית
 
ומחלת הנשיקה.
 
 
אלו הם תפקידים של קיו 10 אך שמו נקשר לתפקיד המרכזי שלו חיזוק שריר הלב ומניעת תופעת הלוואי
 
של תרופות הסטטינים לטיפול בכולסטרול( מסייע למניעת כאבי השרירים שמהווים תופעת לוואי של
 
הסטטינים).
 
 


 
 
9. חומצה אלפא ליפואית או במילים אחרות שמרים, ברוקלי,תרד ותפוחי אדמה.
 
זהו נוגד חמצון שזוכה פחות לתעמולה ולפרסום ולא בצדק.
 
חומצה אלפא ליפואית למעשה היא מלכת נוגדי החמצון.
 
כתר זה ניתן לה בשל תפקודה הכפול:
 
מצד אחד היא משמשת כנוגדי חמצון ומצד שני היא גם מגנה על שאר חבריה נוגדי החמצון מהרס והכחדה.
 
 
למעשה זו תכונה ייחודית לחומצה אלפא ליפואית , תכונה שאין לאף נוגד חמצון אחר ומכאן הגדרתה
 
כמלכת נוגדי החמצון.
 
שימו לב שחומצה זו מעודדת את הגוף להמיר את האנרגיה במזון בצורה יעילה יותר וכך מונעת מהמזון
 
שאנחנו אוכלים להיאגר כשומן.
 
 
בנוסף כנוגדת חמצון היא יעילה לסילוק רעלים ומתכות רעילות מהגוף ולחיזוק מערכת החיסון
 
אך תפקידה המוכר והמרכזי יותר הוא הגנה כנגד תופעות הלוואי של מחלת הסוכרת.
 
 
החומצה האלפא ליפואית מסייעת לשיפור רמות הסוכר, למניעת תופעות הלוואי של סוכרת כמו פגיעה
 
בעינים או פגיעות עצביות.
 



 
חשוב לזכור ששילוב של נוגדי חמצון אלו במזון יכול לסייע ולשפר את בריאותכם ואף
 
להיות כלי מרכזי בתהליך הירידה במשקל שלכם אך נטילת תוספי תזונה המכילה נוגדי חמצון
 
צריכה להיעשות רק לאחר המלצת איש מקצוע .
 

 

המלצה חמה-  2 חליטות תה מומלצות לחורף שמתקרב




1. חליטת קמומיל.




מה יש בה?

מכילה אשלגן,אבץ,ברזל, סידן, וויטמין B,וויטמין A, חומצה פולית



מה היא עושה?


אנטי דלקתית, מחזקת מערכת חיסון, משפרת תהליכי עיכול, טובה לסטרס,מפיגה גזים,מרפא פצעים וכוויות( חיצוני),מורידה חום, משתנת.









2.חליטת נענע


מה יש בה?

וויטמין B,מגנזיום,סידן, אשלגן,זרחן ומינרלים נוספים.


למה היא טובה?

להוצאת ליחה,סינוסיטיס,גזים ובעיות עיכול,מקלה על בחילות,מורידה חום,טובה לכאבי ראש,טובה לנזלות ,צינון ושיעול.




אז מה דעתך? התה יהפוך לחלק מהתזונה שלך?  ... מקווה שכן !


 





כאן יש לי מתנה בשבילך !


לחצי( או לחץ על כפתור הלייק) והגיבי בתיבת התגובות של פייסבוק

ואם  את בין 3 הראשונות שהגיבה תזכי לקבל ממני את המדריך הבא:



נ.ב שלחי לי את המייל שלך או רשמי אותו בתגובה כדי שאשלח לשם את חוברת המתנה.




דרך אגב אם את לא בין 3 הראשונות עדין תוכלי לרכוש את החוברת במחיר מבצע

הפרטים כאן למטה:







"איך להכין מזון בריא בקלות וללא מאמץ"- שווי 197 ש"ח.


באמצעות החוברת הקצרה והפשוטה הזו ( 22 עמודים):



 אלמד אותך מספר צעדים בסיסים איך לשדרג את תהליכי הכנת המזון במטבח הפרטי שלך.

אסביר לך את שיטות הכנת המזון הבריאות ביותר לכל סוג מזון שקיים.

אגלה לך אלו מזונות כדאי לזרוק מהמקרר והמטבח שלך.

אתן לך את רשימת המזונות הסודית שלי לשדרוג בריאותך.

אחשוף בפניך 8 כללי בריאות ותזונה שישנו את חייך.


בנוסף כל רוכש מקבל
בונוסים בשווי שלי : 155   ש"ח



דוח מיוחד כל המזונות שלא ידעתם שקיים בהם סוכר- מתנה בשווי 39 ש"ח.

טבלה מיוחדת- טבלת האינדקס הגליקמי לשליטה ברמות הסוכר וברמות התאבון- מתנה בשווי 19 ש"ח.

חוברת " גלגל העזר למשקל שמסרב לרדת"- כל הטכניקות לרדת במשקל גם כאשר אנחנו תקועים- מתנה בשווי 97 ש"ח



כרגע אני מעניק למנוים שלי 10 עותקים של החוברת: "איך להכין מזון בריא בקלות וללא מאמץ"

במחיר מבצע של 97 ש"ח במקום 197 ש"ח.(ויש לי מעל ל 4000 מנוים)


לרכישה מיידית לחצי כאן למטה ועברי לתשלום בעמוד תשלום מאובטח

( החוברת תישלח אליך לתיבת המייל עד 2 ימי עסקים רגע ביצוע התשלום).


במידה ובלחיצה על כפתור  הרכישה אינך מגיעה לעמוד התשלום אז לצערי זה אומר שהמבצע נגמר וכל 10 העותקים נחטפו, סליחה !

נ.ב יכול להיות שבמגזין הבא אשלח לך מבצע דומה אבל ממש לא בטוח)




 



 
 
 
 
 
 
 

          צור קשר: אלעז יוסף "בריאות מהטבע": נייד: 054-4839681, מייל: briutteva1@gmail.com
 התכנים המופיעים באתר הם בגדר המלצה ואין לראות בהם תחליף ליעוץ מקצועי.
 
כל הזכויות שמורות לבריאות מהטבע

           
לייבסיטי - בניית אתרים