בריאות מהטבע - מגזין בריאות 1.7.13
        
                                                                                                                                                                     
 
דף הבית >> עמודים שיש להעביר 301-שחר >> מאמרים מגזין עבר >> מגזין בריאות 1.7.13
 
מגזין בריאות מהטבע 1.7.13



שלום מה שלומך?


אני שמח שהצטרפת אלי למגזין החודשי שלי שאני נוהג לשלוח

אליך ולשאר חברי המנוים( קרוב ל3000 אנשים נכון להיום).



ומה מחכה לך במגזין החודשי שלי:



*כתבה שלי שפורסמה במקור ב YNET בנושא

15 מיתוסים על תזונה ועל דיאטות.


קחו נשימה הכתבה ארוכה !



*סרטון הדרכה חדש שלי שלקוח מהקורס האינטרנטי האחרון

  שלי לקיץ זה:
"רזים וחטובים בפחות מ-60 ימים" .


בסרטון אני מלמד אותך: "איך שילוב מזונות מסייע להרזיה מהירה יותר"

( הסרטון הוא מאוד קצר סה"כ 5-6 דקות)- שווה !




* ולסיום אני מעניק לך הזדמנות אחרונה להרשם לקורס האינטרנטי

   ( מחזור אחרון לקיץ זה)  : "רזים וחטובים ב-60 ימים".




ודבר אחרון.... בסוף המגזין יש כפתור לייק( אז תנו בלייק).


 



 15 עובדות על תזונה ודיאטה
 
 
 
 
 
בכל יום יוצא מחקר חדש בתחום התזונה שסותר מחקרים ועובדות ישנות כך שלנו האנשים הפשוטים
 
שרוצים לשמור על תזונה בריאה יש קושי רב לעקוב אחר ההנחיות וליישם אותם.
 
 
 
הפתרון השפוי הוא לשמור על איזון.
 
איזון בין מזונות, רכיבים ואבות המזון ובנוסף שליטה  בכמויות האוכל שאנחנו אוכלים.
 
 
בנוסף תמיד כדאי לזכור את ההנחיות הבסיסיות לתזונה בריאה שכוללת אכילה של דגנים מלאים,ירקות,
 
פירות, שומנים מהצומח,דגים מהים הצפוני וקטניות.
 
 
נושא הבשר,ביצים ומוצרי החלב הוא נושא שנוי במחלוקת וכאן חשוב להתייחס לאדם הספציפי ובהתאם
 
לרקע הרפואי שלו ולאורח חיו להחליט האם ניתן וכדאי להוסיף לתפריטו מזונות מהחי שדלים בשומן.
 
 
 
כדי לעשות סדר במצב  הקיים  מצורפים 15  עובדות ומיתוסים שיסייעו לכם להבין מהי תזונה בריאה:
 
 
 
 
 
 
 
 
1.ארוחת בוקר פותחת תיאבון – לא נכון.
 
 
אנשים שפותחים את היום בארוחת בוקר גדולה ומלאה  בפחמימות פשוטות כמו קורנפלקס, שוקו
 
ומאפים אכן ירגישו שרמת התיאבון שלהם תגבר במהלך היום.
 
 
הסיבה לכך טמונה בעליה ברמות הסוכר בדם.
 
פחמימות פשוטות מכילות בדרך כלל קלוריות ריקות כלומר סוכרים פשוטים ללא רכיבים תזונתיים
 
חיוניים כמו סיבים תזונתיים או מינרלים.
 
הסוכרים הללו נכנסים מייד לזרם הדם ומעלים את רמות הסוכר בדם.
 
התוצאה היא הפרשה מוגברת ומיידית של הורמון האינסולין שתפקידו להכניס את הסוכר מהדם אל
 
רקמות הגוף לצורך הפקת אנרגיה.
 
 
הפרשת אינסולין מרובה גורמת לסוכר להיכנס מהר לרקמות ובשל כך רמות הסוכר בדם יורדות באופן
 
מהיר מה שגורם לנו לחוש ברעב או כלשוננו: "לפתוח את התיאבון".
 
 
אם כך המיתוס  שארוחת בוקר פותחת תיאבון לא נכון.
 
 
מדוע?
 
 
כי ארוחה בריאה ומזינה שכוללת חלבונים או שומנים מהצומח או פחמימות מלאות יכולה לתרום דווקא
 
לתחושת שובע לאורך היום, להגברת קצב חילוף החומרים, לאנרגיה ולריכוז רב יותר במשך היום.
 
 
ומה אם מי שלא רעב בבוקר?
 
לא חייב לפתוח את הבוקר עם ארוחה מלאה ניתן להסתפק גם בארוחה קטנה וקלה  או שאפילו ניתן
 
לדחות את הארוחה הקטנה בשעה-שעתיים בניגוד לדעה המוכרת שיש לאכול מייד עם הקימה.
 
 
 
 
2. פחמימות משמינות- לא בהכרח
 
 
בהמשך לסעיף הקודם שבו הבנו שפחמימות פשוטות גורמות לנו לפתוח את התיאבון חשוב לזכור שלא
 
כל הפחמימות שוות.
 
 
ישנם פחמימות שאכן יגרמו לנו להשמין שאותם נמצא במזונות מעובדים, מיצים ממתוקים, סוכרים,
 
מאפים ובצקים ודגנים לא מלאים ומנגד יש פחמימות שדווקא חיוניים לבריאותינו ולתחושת השובע
 
שאותם נמצא בדגנים מלאים(חיטה מלאה,קינואה,אורז מלא,כוסמת, שיבולת שועל מלאה,שיפון)
 
ובקטניות(עדשים, סויה, שעועית,אפונה,חומוס,פול).
 
 
הפחמימות "הטובות" זכו לכינוי זה בשל הרכבם שכולל סיבים תזונתיים שמשמשים הן לניקוי מערכת
 
העיכול והם לפירוק איטי יותר של המזון(שתורם לעליות מתונות ברמות הסוכר ולפחות התקפי רעב
 
לאחר מכן).
 

 
לסיכום יש לזכור ולהבין שלא כל הפחמימות משמינות ומזיקות.
 
 
יתר על כן אין מזון משמין ומזון מרזה הסוד טמון בבחירה נכונה של המזונות ושל כמותם בהתאם לאדם
 
למצבו הבריאותי ולאורח חיו.
 
 
 
 
 
 
3.לחם מלא הוא פחמימה בריאה ומומלצת-לא בהכרח
 
 
אז הבנתם שחשוב להבדיל בין הפחמימות המורכבות והמומלצות לבין הפחמימות הפשוטות שרק מעלות
 
לנו את רמות הסוכר בדם ופותחות לנו את התיאבון.
 
 
הצעד הבא הוא לגשת לסופר ולקנות לחם מלא שהרי הוא ידוע כבריא יותר נכון?
 
 
לא !
 
 
לחם מלא הוא אכן לחם בריא יותר משום שהוא מכיל חיטה מלאה או שיפון מלא אך הוא לא בהכרח
 
מלא לחלוטין.
 
 
במקרים רבים הלחם המלא כולל בתוכו תערובת של קמח מלא וקמח לבן והחוק מאפשר להגדיר
 
ולשווק את הלחם כלחם מלא.
 
 
אמנם הלחם שנוצר בריא יותר ביחס ללחם מחיטה לבנה אך הוא לא בהכרח הבריא ביותר שיש.
 
 
חשוב לקרוא את תווית  המזון ולראות האם מדובר בלחם שעשוי רק מקמח מלא או גם מקמח לבן.
 
 
לחם שעשוי מ-100 אחוז של קמח מלא הוא בריא יותר, משביע יותר ופחות משפיע על רמות הסוכר
 
בדם.
 
 
 
 
4.תהליך של ירידה במשקל ושמירה על הבריאות צריך לכלול הרבה חלבונים מהחי- לא נכון
 
 
חלבונים מהחי(בשרים,ביצים ומוצרי חלב)  אמנם מכילים פחות פחמימות ממזונות אחרים ועל כן
 
מסייעים לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם ועל תחושת שובע אך כמו כל דבר יותר מידי זה לא בהכרח
 
טוב יותר.
 
 
עודף חלבונים בתזונה עלול לגרום לעומס על הכליות( שאחראיות על פירוק תוצרי הפסולת של
 
החלבונים), לדלקות מפרקים שנובעים מתוצרי הפסולת של החלבונים, לכולסטרול גבוה(בצריכה של
 
מזונות מהחי המכילים תכולה גבוהה של שומן רווי שנמצא באיברים פנימיים ובבשרים שומניים)

 
ולמגוון רחב של בעיות רפואיות נוספות.
 
 
הפתרון הוא אישי ותלוי  במצבו הבריאותי של האדם בכל מקרה במידה ובחרתם לאכול מוצרים מהחי
 
כדאי מאוד לגוון במזונות , לשלב מזונות עם אחוז שומן נמוך ולצרוך את המזונות הללו בכמות מתונה
 
ובשילוב של ירקות מגוונים.
 
 
חשוב לזכור שניתן לרדת במשקל ולקבל את כל אספקת החלבון הדרושה באמצעות תזונה נטולה
 
במוצרים מהחי וכל זאת על ידי שילוב של דגנים מלאים וקטניות, צריכה מגוונת של ירקות ופירות
 
ושילוב של אגוזים.
 
 
 
 
 
5.בדיאטה כדאי להימנע מצריכה של שומנים- לא נכון
 
 
חשוב להבין שהשומנים מהווים אב מזון חשוב והכרחי לגופנו.
 
 
אלו רק חלק מהתפקידים שלהם :מסייעים לוויסות הטמפרטורה של הגוף, לשמירה ולריפוד איברים
 
פנימיים, ליצור הורמונים , מספקי  אנרגיה וחשובים לספיגה של וויטמינים מסיסי שומן.
 
 
אם כן השומנים חיוניים וחשובים לבריאותינו אך יש כאן  עליה וקוץ בה.
 
 
לא כל השומנים בריאים.
 
נהוג לחלק את השומנים ל
 
שומנים  רווים שנמצאים בעיקר במזונות מהחי בעלי תכולה גבוהה של שומן כמו מוצרי חלב שומנים,
 
בשרים וחמאה.
 
שומנים אלו קשורים לתחלואה במחלות לב וכלי דם.
 
 
שומנים לא רווים שמצווים בעיקר במזון מהצומח כמו אבוקדו,שמן זית,שומשום,אגוזים. אלו דווקא
 
שומניים שמסיעים לגופנו להוריד את רמות הכולסטרול הרע LDL,חשובים להתפתחות ולתקינות המוח,
 
לשיפור מהלכי דלקת ולחיזוק הלב,כלי הדם ויכולת הריכוז.
 
 
 
שומני טראנס- שומנים שנוצרים בהכנה של מוצרים מעובדים כמו גלידות, שניצל מהצומח או פיצות
 
מוכנות.
 
שומנים אלו אינם שונים מהשומנים הרווים בתוצאותיהם ההרסניות על בריאותינו ויש לצמצם את
 
צריכתם.
 
 
כפי שהבנתם מומלץ לצרוך שומנים בתהליך של דיאטה אך שומנים בלתי רווים משום שאלו
 
חשובים לבריאותינו.
 
 
יש לזכור שמצד אחד תזונה ללא שומן בלתי רווי יכולה לפגוע בבריאותינו וגם לעקב את תהליך ההרזיה
 
משום שגוף שלא מקבל שומן שומר על המאגרים שיש לו אך מנגד צריכה מרובה של שומן בתזונה
 
גם אם זה שומן בלתי רווי יכולה לגרום להשמנה משום שבגרם שומן ישנה כמות נכבדת של קלוריות
 
(9 קלוריות).
 
 
 
 
6.מומלץ לא לאכול פירות בדיאטה- לא נכון
 
 
פירות מכילות חד סוכר בשם פרוקטוז הידוע בכינוי " סוכר פירות".
 
ספיגת הפרוקטוז בדם היא איטית ביחס לסוכרים אחרים ולכן בעבר המליצו על סוכר הפרוקטוז
 
לחולי סוכרת ושומנים בדם ולאנשים שנמצאים בתהליך של דיאטה.
 
 
מחקרים אחרונים הראו שצריכה מוגברת של  הפרוקטוז  כן יכולה לגרום
 
 להשמנה , לעליה ברמות הכולסטרול הרע LDL,
 
לעליה בטריגליצרידים( שומני הדם) ולהשמנה בטנית ולכן ההמלצה היום היא להגביל את צריכת
 
הפרוקטוז.
 
 
 
 
אנשים רבים לא מודעים לכך שהפרוטוז( סוכר הפירות) נמצא במוצרים שונים לאחר שעבר תהליך
 
עיבוד מלאכותי: קטשופ, מיצים ממותקים, חטיפים, ממתקים ועוד מכילים סוכרת פירות מלאכותי
 
ומתהדרים בכיתוב של " מכיל סוכר טבעי".
 
 
 
 
התוצאה היא שאנשים החלו להימנע מצריכת פירות בשל החשש להשמין או לפגוע בבריאותם ומנגד
 
המשיכו לאכול מוצרים מתועשים  עשירים בפרוקטוז שתרמו להשמנה ועליה במדדי הסוכר והשומנים
 
בדם.
 
 
הבעיה היא שצריכה מתונה ומושכלת של פירות(כל אחד על פי מצבו הבריאותי) היא מומלצת ועדיפה
 
על צריכה של סוכר פירות תעשייתי.
 
 
הפירות מכילים מלבד הסוכר גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שחיוניים לבריאותינו ,
 
כך שצריכה מתונה של פירות שמכילים לא רק סוכר עדיפה על צריכה של מזון מתועש שאינו תורם ערך
 
 בריאותי.
 
 
 
צריכה מתונה של פירות לא רק שלא תזיק לבריאותינו או תגרום להשמנה אלא להפך  אכילת פירות
 
במקום מזונות מתועשים המכילים סוכר פירות תסייע לשיפור הבריאות, תתרום לשובע(בשל תכולת
 
הסיבים התזונתיים והמים) ותסייע לתהליך ההרזיה.
 
 
 
 
 
 
 
 
7.ממתיקים מלאכותיים מומלצים לאנשים בדיאטה –  לא נכון
 
 
ממתיקים מלאכותיים כמו אספרטיים, סוכרלוז,סכרין והרשימה עוד ארוכה נוצרו על מנת לתת מענה
 
לטעם המתוק לו זקוק האדם.
 
 
 
ממתיקים אלו  מכילים חומרים  כימים בעלי ערך קלורי דל וללא השפעה על רמות הסוכר בדם
 
ולכן הומלצו על ידי אנשי מקצוע כתחליפים ראויים לשימוש בקרב אוכלוסיית חולי הסוכרת
 
ואנשים בעלי עודף משקל.
 
 
 
הממתיקים המלאכותיים אכן  לא ישפיעו על רמות הסוכר בדם ולכן עדיף לחולי סוכרת לצרוך
 
את הממתיקים הללו על פני מזון שמכיל סוכר לבן.
 
 
הבעיה מתחילה במחקרים שונים ( שחלקם נוסו על חולדות) , אותם מחקרים מצאו קשר בין צריכה
 
עודפת של הממתיקים המלאכותיים למחלות כמו הפרעות קשב וריכוז, אלרגיות, כאבי ראש ומיגרנות,
 
בעיות עור ואפילו סרטן.
 
 
לסיכום הפתרון המומלץ הוא שאנשים בעלי עודף משקל ינסו להימנע ככל האפשר מלעבור לתחליפי
 
סוכר  מלאכותיים וינסו להוריד את הצורך במתוק על ידי תזונה  שכוללת ירקות, פירות,דגנים מלאים
 
ושומנים מהצומח.
 
 
חולי סכרת יפיקו תועלת רבה גם הם משינוי תזונתי ומשינוי באורח החיים אך במידה ולא יוכלו לעשות
 
זאת צריכה מתונה של סוכר אמיתי תהיה עדיפה על צריכה מרובה של ממתיקים מלאכותיים.
 
 
חולי סוכרת שנוהגים לאכול סוכר בכמויות גדולות בלית ברירה ההמלצה תהיה לשקול ולעבור לצריכה
 
של ממתיקים מלאכותיים.
 
 
 
 
 
 
 
8. השמנה נובעת מתזונה לקויה- לא בהכרח
 
 
תזונה לא בריאה המכילה מזון מתועש, בעל ערך קלורי רב אכן  גורמת להשמנה ולבעיות בריאות הנלוות
 
לכך.
 
 
אנשים רבים מכירים את התחושה של "לא אכלתי כלום ועדין אני לא מצליח לרדת במשקל" ויש
 
בדבריהם מן האמת משום שלא רק תזונה משפיעה על המשקל שלנו.
 
 
 
המשקל שלנו נקבע על ידי גורמים שאינם ניתנים לשינוי כמו מין ותורשה ועל ידי גורמים שניתנים
 
לשינוי כמו קצב חילוף החומרים, תפקוד בלוטת התריס והמערכת ההורמונאלית , רמת הפעילות הגופנית
 
שלנו, כמות הרעלים בגופנו, מחסורים תזונתיים, תקינות מערכת העיכול, רמת הדלקתיות בגופנו, סוגי
 
התרופות  שאנו נוטלים ומצבנו הנפשי.
 
 
כמות גדולה של פרמטרים לא יכולה לאפשר לנו להאשים רק את התזונה בגורם להשמנה שלנו מבלי
 
להתייחס לפרמטרים נוספים.
 
אין ספק שהתזונה היא הפרמטר הראשי והמרכזי בכל בעיה של עודף משקל אך לא תמיד היא הפרמטר
 
הבלעדי.
 
 
 
 
 
 
9.תוספי תזונה וצמחי מרפא לא נחוצים בתהליך של דיאטה- לא נכון
 
 
כפי שכבר הוסבר בסעיף הקודם לא תמיד עודף המשקל נובע רק מתזונה לקויה אלא מגורמים נוספים.
 
טיפול בגורמים ההלו יכול להיעשות באמצעות טיפולים משלימים ותוספי תזונה.
 
 
טיפול בבעיות אלו ופתרון הבעיות יאפשר לנו להסיר את המכשול שמונע מאיתנו לרדת במשקל.
 
 
כך לדוגמא אדם שסובל מסטרס יפיק את מלוא התועלת מטיפול  מלא שכולל שינוי תזונתי, טיפול מגע
 
מרגיע, דיקור סיני, שיחות טיפוליות ותוספי תזונה וצמחי מרפא להורדת רמות הלחץ כמו  קומפלקס
 
וויטמין B.
 
10. אנשים שביצעו הרבה דיאטות לא יצליחו לרדת במשקל- לא נכון.
 
 
אנשים שביצעו דיאטות רבות אכן יתקשו לרדת במשקל וזאת משום שחילוף החומרים שלהם הואט
 
מדיאטה לדיאטה.
 
 
חשוב לזכור שמדיאטה לדיאטה חילוף החומרים מואט והקושי לרדת במשקל גובר אך אין זה אומר
 
שלא ניתן לרדת במשקל בשל ריבוי דיאטות.
 
 
ניתן לשפר את חילוף החומרים על ידי הוספת מסת שריר באמצעות פעילות  כוח וניתן להגדיל את שריפת
 
הקלוריות היומית לא על ידי דיאטה דלת קלוריות שרק פוגעת בחילוף החומרים אלא על ידי תזונה נכונה
 
ופעילות אירובית כמו הליכה,שיחה, ריצה ורכיבה על אופנים.
 
 
 
שילוב של תזונה  מאוזנת ,בריאה ושפויה יחד עם פעילות גופנית מגוונת ויחד עם טיפול משולב לפתרון
 
בעיות נוספות שתורמות להשמנה יכול לזרז את תהליך .
 
 
 
11.מזון מופחת שומן הוא מזון מומלץ לדיאטה- לא נכון
 
לא חסר מזונות שכמות השומן מופחתת בהם אך ישנו "פיצוי " על כך באמצעות תכולה גבוהה של
 
סוכרים ושל קלוריות ריקות.
 
הפתרון הוא לא לרכוש  מזונות על פי המילים הבולטות באריזה אלא על ידי קריאת התווית של הרכב
 
המזון ותכולת החומרים שבמזון.
 
 
 
 
12.מומלץ לאכול הרבה ארוחות בדיאטה- נכון.
 
 
אכילה תכופה במרווחים של שעתיים עד שלוש שעות  היא מומלצת לשיפור  חילוף החומרים
 
שלנו. כל אכילה מצריכה מהגוף לבזבז אנרגיה לצורך עיכול המזון והתוצאה היא שריפת קלוריות מוגברת
 
ועליה בקצב חילוף החומרים שלנו.
 
 
כמובן שחשוב לשים לב גם מה אנחנו אוכלים ולא רק מתי אנחנו אוכלים.
 
 
בנוסף אכילה תכופה מונעת רמות  סוכר לא מאוזנות בדם שתורמות לתחושת רעב בלתי נשלט.
 
תהליך שבמקרים רבים מוביל לאכילה בלתי נשלטת בעיקר של מזונות מתוקים ומשמינים.
 
 
 
 
13.לא כדאי לאכול לאחר אימון כושר כדי לא להחזיר את הקלוריות שנשרפו- לא נכון
 
לאחר אימון כושר הגוף זקוק לאבות המזון כמו הפחמימות והשומנים על מנת לשקם את השרירים.
 
 
 
לטווח הקצר אי אכילה לאחר אימון גופני "תשרת" את המטרה שלנו ותסייע לנו להגדיל את הגרעון
 
הקלורי היומי ולרדת במשקל אך לטווח הרחוק קצב חילוף החומרים שלנו יואט משום שגופנו
 
לא יצליח לבנות מסת שריר וכידוע רקמת שריר היא רקמה שמגדילה את קצב חילוף החומרים שלנו
 
במנוחה.
 
 
 
 
14.כדי לרדת במשקל כדאי לישון טוב ולהיות רגוע יותר- נכון
 
 
 
 
 
מצב נפשי קשור באופן ישיר למצב בריאותינו וגם למשקל השלנו.
 
חוסר שינה יכול לגרום במקרים רבים לעייפות, חולשה , חוסר ריכוז ובעיות רפואיות נוספות.
 
 
על מנת להתמודד עם שעות השינה החסרות הפתרון האידיאלי הוא לפרוש לכמה שעות שינה במהלך
 
היום אך לצערנו לא תמיד זה אפשרי.
 
 
הפתרון הריאלי לעייפות הוא פשוט להתמכר לקפה ומזונות מעוררים כמו שוקולד, חטיפים ומזון מהיר.
 
 
כמובן שהתוצאה היא זרם של אנרגיה שמעורר אותנו ומסייע לנו לחזור לערנות מלאה.
 
הצרה היא שמזונות אלו מעלים את רמות הסוכר בדם במהירות אך רמות הסוכר גם יורדות במהירות
 
והתוצאה היא עייפות לאחר זמן קצר וצורך חוזר במזונות מעוררים.
 
 
המעגל האין סופי הזה גורם לנו להתמכר למזונות לא בריאים ולהשמין.
 
 
 
 
 
חוסר השינה ובכלל אורח חיים לחוץ גם גורמים להפרשת הורמון הקורטיזול שמפורש באופן
 
קבע במצבי לחץ.
 
 
לחץ כרוני גורם לרמות גבוהות של הורמון הקורטיזול בדם והתוצאה היא השמנה בטנית שזו למעשה
 
אחת מתופעות הלוואי של הקורטיזול.
 
 
 
 
15. אני לא צריך הכוונה לדיאטה- לא בהכרח
 
 
כיום הגישה לאינטרנט מאפשרת לנו גישה למקורות מידע רבים  ומגוונים.
 
בקליק אחד אנחנו יכולים למצוא את עצמנו קוראים על שיטת הדיאטה החדשה וכיצד מבצעים אותה.
 
 
כך אנחנו יכולים באמצעות האינטרנט לקרוא , לשאול בפורומים שאלות ואפילו להדפיס תפריטי תזונה.
 
 
 
 
 
עודף המידע הזה לכאורה נראה לנו כבר הטוב ביותר שיש אך לא כך המצב.
 
 
לא תמיד מקורות המידע נכונים, לפעמים מקורות המידע כוללים אינטרסים שונים ולפעמים סתם לא
 
מעודכנים.
 
 
התוצאה היא שאנחנו מקבלים כמות ענקית של מידע שלפעמים סותר אחד את השני, אנחנו מבולבלים לא
 
יודעים איך לגשת למידע הרב הזה, מה ליישם ומה לא ובכלל מה מתאים לנו ומה לא.
 
 
כתוצאה מכך אנחנו קופאים  במקום ודוחים את תהליך השינוי לפעם אחרת או שמקרה הטוב אנחנו
 
מתחילים תוכנית תזונה ומייד עם הופעת מידע חדש אנחנו מקפצים לתוכנית תזונה אחרת.
 
 
 
לטווח הרחוק אנחנו פשוט לא נותנים לגופנו את המנוחה שלה הוא מייחל ובשל כך הוא ממש לא מוכן
 
ובשל להיפרד בשבילנו מעודפי השומן.
 
 
הפתרון המומלץ הוא לקבל הנחיה ממקור אחד, מוסמך שאנו אוהבים את  הגישה שלו, מתחברים לדרך
 
העבודה שלו וסומכים על המקצועיות שלו.
 
 
כן , גם ניתן לעשות את כל העבודה לבד אבל כפי שהבנתם חשוב להיות בררן , החלטי , בעל צורך
 
ללמוד ולהעמיק בנושא וכמובן להיות בעל כוח רצון ומוטיבציה.
 


כדי לקבל עוד טיפים ומידע אני ממליץ לך

לשאוב את הידע מהקורס האינטרנטי הזה:




   "רזים וחטובים ב-60 ימים".

 


איך להפסיק לנשנש אחרי יום עבודה קשה ?






 
 

          צור קשר: אלעז יוסף "בריאות מהטבע": נייד: 054-4839681, מייל: briutteva1@gmail.com
 התכנים המופיעים באתר הם בגדר המלצה ואין לראות בהם תחליף ליעוץ מקצועי.
 
כל הזכויות שמורות לבריאות מהטבע

           
לייבסיטי - בניית אתרים